torsdag 6 november 2014

Sukau Rainforest Lodge

I det här inlägget så kommer jag förmodligen tjata ut er med en massa bilder på natur och djur. Kan inte hjälpas... Vår resa in i regnskogen var fantastisk och naturen gör sig dock inte riktigt rättvis på bilderna ändå. Trots en massa stillasittande och åkande fram och tillbaka så skötte sig grabbarna väldigt bra. Vi hade bokat allting på nätet innan vi åkte från Sverige och det var skönt. Vi kan verkligen rekommendera er att boka med Borneo Eco Tour om ni någonsin åker till Borneo. Grymt bra och professionella. Vår guide, Nexter, som följde oss överallt var bäst av alla! Dessutom var stället som vi bodde på, Sukau Rainforest Lodge, över alla förväntningar. Efteråt har vi hör att det är det bästa! Personalen var bra, maten var väldigt god hela tiden och rummen var helschyssta. Ja, ni förstår nog att vi var nöjda:)!

Lite utsikt från båten.
Vi blev upphämtade från hotellet och transporterade till hamnen för dryga två timmar på floden Kinabatangan innan vi kom fram till vår lodge. På vägen hann vi se en saltvattenskrokodil (men tyvärr strulade min kamera just då...) och vi hann också vara med om att uppleva varför det kallas REGNskog. Regnet kom nämligen från ingenstans, och det kan man kalla regn.

Vår lodge med utsikt över Kinabatangan.

Väl framme så var det dags att checka in på rummet för att sedan hinna med en flodtur och bland annat spana in näsaporna (för det är ju den stora attraktionen). Vi fick se en massa näsapor på vägen.

Det var inte bara näsapor som vi hann se.

Dag nummer två så var det tidig väckning och en snabb kaffe innan vi i gryningen åkte iväg på ytterligare en djurspanarfärd. Tyvärr så fick vi aldrig se de små pygméelefanterna som lever här men det är ju lite det som är tjusningen med att se djuren i det fria, det är liksom inte vi som bestämmer. Vi fick se massor av apor och en massa spännande fåglar innan det var dags för hemfärd och frukost på lodgen. Alla måltider intogs på terrassen med utsikt över floden. Det var väldigt mysigt såväl på morgonen som när det mörknade på kvällen.  

Två stycken apspanare. 

Efter lite paus och bad i poolen så var det dags för en liten djungeltur. Efter det så kan jag säga att grabbarna var helt slut och föräldrarna också för den delen. När det började ösregna efter lunch så bestämde vi oss för att det var dags att sakta ner tempot så vi hoppade över eftermiddagens flodtur och passade på att umgås med lite spel och vila. Ett alldeles rätt val. Ibland när man reser med barn så funkar det liksom bara inte att köra på i 110 hela tiden.

Yes, näsapor, vi har sett dom!

Vacker flodtur.

Magiskt!

En sista kväll spenderades med levande ljus i mörkret och idag på morgonen var det dags att bege sig tillbaka in mot Sandakan. Tänk att vi har fått vara med om allt det här. Känner oss nöjda!:). Grabbarna tyckte att det var spännande när aporna sprang på hustaken och framför allt Hugo var en riktig djurspanare. Myggorna var inte så många som vi hade trott från början och långa byxor, långa ärmar och myggsprej skyddade bra. Efter eftermiddagsregnet så kyldes luften av och temperaturen var väldigt behaglig.

En kvällsbild över vår lodge.

Soluppgång över Kinabatangan.

En Hornbill (vet inte ordet på svenska)

På lite promenad.

Aporna som gärna sprang på vårt tak.

Nästan som Robinson kändes vår lodge.

Att spela spel i pauserna var kul!

Till middagen var man tvungen att enligt Malaysisk sed klä sig i sarong (mindre uppskattat av grabbarna).

Det här kortet lyckades Rasmus ta, duktig va!?:)

The oxbowl lake

Vår frukostutsikt.

Här bodde vi. Ser inte så mycket ut för världen utanpå men fint inuti (det glömde jag dock ta kort på)

Så vår slutsats är. Om ni åker till Borneo och Sandakan, gör det här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar