fredag 21 november 2014

Langkawi och den svarta stranden

Vår lilla bil. Att hyra bil på Langkawi rekommenderas!

Efter två dagar på Legoland, en tidig morgonflygning (steg upp fem på morgonen), flygning mellan Johor Bahru - Kuala Lumpur och sedan Kuala Lumpur - Langkawi så kände vi oss helt jetlagade igår. Vi lyckades i alla fall checka in på vårt hotell som ligger med en grymt härlig utsikt över Kuah (största staden på Langkawi) och vattnet utanför i bukten. Äntligen får vi se lite turkost och härligt vatten igen. Hotellet där vi bor har en riktigt schysst infinitypool som slutar med utsikt över havet. Det finns också en bra barnpool med vattenrutschkanor, en lekpark och ett helt nytt gym med fräscha och bra maskiner (samt lite tyngre vikter). Vårt hotellrum (eller snarare lägenhet) är på 100 kvm med en stor balkong/terrass (där det finns ett utekök) och ytterligare en balkong. Vi har två badrum, sovrum och stort vardagsrum med bäddsoffa så just nu känns det som om vi bor som kungar:).

Vacker vy från Black beach.

Glädjeskutt!

Idag har vi lyckats hyra en bil (eller nja snarare en lite skorv som inte ens verkar vara värd att bli ett bilmärke). Billigt var det i alla fall. 120kr/dag känns helt okej och dessutom involverar de där pengarna en frihet att kunna ta sig vart som helst, när som helst. Maken har fått öva på vänstertrafiken igen och det gick strålande. Själv var jag kartläsare när vi tog oss på en första upptäcktsfärd. Körde över ön (som inte är speciellt stor) till en strand som heter Black beach på grund av dess svarta sand. Där fick vi nästan vara för oss själva och kunde ägna en stund åt bad och sandslottsbygge. Härligt att vara vid kusten med sol och bad igen. Här stannar vi en stund för att återhämta oss från hektiska och intensiva dagar...

Ännu mera vy.

Sandslottsbygge med svart sand. Det är inte ofta det...

Jodå, nog var sanden svart alltid.
En liten pusspaus i Kuah.

Maken poserar framför örnen. Det fanns mycket levande örnar som cirkulerade runt på Langkawi och när vi låg i poolen kunde det komma fyra, fem stycken och cirkulera runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar