söndag 16 november 2014

Johor Bahru

Sent igår kväll lämnade vi Kota Kinabalu och Borneo för att dra vidare och upptäcka andra delar av Malaysia. Måste verkligen ge en eloge till Air Asia som trots riktigt billiga priser håller en hög klass gällande punktlighet på planen. Nu har vi tillbringat en hel dag i Johor Bahru (som ligger precis på gränsen till Singapore). Hotellet vi bokat visade sig ligga ganska långt från centrum och har verkligen en urusel servicenivå. Rummet är helt okej och första gången vi har balkong (dessutom på 14:e våningen). Poolområdet är riktigt schysst men resten av hotellet är sunkigt. Frukosten var en stor tumme ner.

Poolen med utsikt från 9:e våningen;

Vi har mest tagit det lugnt och på eftermiddagen drog vi in till ett stort shoppingcentrum (verkar inte finnas något riktigt centrum i den här staden). Vem man än frågar här så frågar dom direkt när man ska åka över till Singapore. Verkar som om ingen tycker att det finns något av värde att se här (och så kan nog faktiskt vara fallet). Men anledningen till att vi är här är ju Legoland och dit drar vi i övermorgon. Tills dess vilar vi upp oss inför två, förmodligen, helspäckade dagar.

Två badmonster och en småfrysande pappa;

Just nu är det regneriod i den här delen av Asien och det har gjort att vi ännu inte har haft speciellt soliga och supervarma dagar. Det har varit molnigt mestadels och regnskurar på eftermiddagarna sedan vi anlände till Borneo. Ganska behagligt och bra för oss kritvita nordbor som behöver vänja oss sakta vid solen. Det är inte många dagar som vi behövt ta solskyddsfaktor men barnen börjar ändå redan få små gyllenbruna ryggar. Mygg har vi också klarat oss väldigt bra ifrån (förutom en dag i kota Kinabalu då vi duschade i duscharna vid poolen och det bara yrde upp myggor...).

Helt okej lekställning på hotellet. Bara rutschkanorna fick sig lite vatten så gick det undan;

En sak som är lite trist om man jämför Malaysia med Thailand är maten. Det är väldigt svårt att hitta ställen att äta hyfsad mat på. I Thailand kan ju det sunkigaste lilla haket servera den godaste maten men riktigt så har vi inte upplevt det här. Det har istället blivit ganska torftigt vissa dagar och lite för många besök på Mc Donalds (men bättre det än inget alls). 

Kvällens gourmetmiddag... Not... Dom gillar i alla fall att göra bröd med korven inbakad i och den går ner hos grabbarna;

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar