söndag 9 november 2014

Lankayan - Paradiset på jorden del 1

Äntligen har vi hittat det!!! Vårt paradis på jorden, ett helt fantastiskt, magiskt ställe. En paradisö som har allt som en paradisö ska ha (enligt oss). En och en halv timmes båtfärd från Sandakan ligger Lankayan. Mitt ute i Sulusjön där det marinalivet är det bästa i hela världen så ligger denna pärla. Här kan man vandra i pudervit sand runt den lilla ön och nästintill vara helt ensam. De 23 bungalowsen som finns på ön vätter så klart allihop mot havet och med bara några lätta fotsteg så når du stranden. Precis det här som vi har drömt så länge om att få uppleva!

Här bodde vi.
Pricken över i:et är det turkosblåa vattnet med korallreven bara några simtag bort. Här möts vi av ett korallrev och fiskliv som vi bara kunnat drömma om (det vi tidigare upplevt är ingenting i jämförelse). Vackert och underbart är ord som nästan känns för blaskiga för att beskriva detta magiska. När vi simmar runt bland korallerna så stöter vi på både massor av sköldpaddor på en armlängsavstånd, hajar (blacktip samt whitetip) och maken tillsammans med Rasmus simmade nästan in i en stor rocka. När vi tidigare har dykt så har vi bara sett haj på avstånd och aldrig ens en rocka. Nu fanns de där precis nära, när vi snorklade, helt galet! Ja som ni kanske förstår så är vi lyriska och skulle gärna stannat några dagar till. Två nätter var definitivt för lite.

Äntligen strand, som vi har längtat!
Dessutom tillhör Lankayan ett eco-turism system och jobbar hårt för att bevara allt som det ska vara. Man har bland annat jobbat hårt med att hjälpa sköldpaddorna att bli fler genom att gräva upp äggen och plantera om dom så att man sen kan släppa ut ungarna när dom föds. Allt detta kunde man, om man hade tur, få vara med om. Vi missade att se när sköldpaddshonorna gick upp på stranden för att lägga ägg (skedde vi tre på natten) men vi fick se när dom släppte ut små sköldpaddsungar som precis hade kläckts. Dom sprang rakt ner i vattnet och simmade på en gång. Imponerande! Sen försvinner dom ut i havet och ingen vet vart dom tar vägen innan dom återvänder efter ca 10-15 år till samma ö. Grabbarna tyckte så klart att det här var en riktig höjdare!

Lankayan - Paradisön (inte större än att det kanske tog en kvart att gå runt)

Jag tänker inte spendera mer tid på att ösa vitsord över vår drömö (som finns i verkligheten) utan jag bombarderar er med lite bilder istället eftersom det säger mer än tusen ord. Håll till godo!:)

Strandliv

Lite vila i gungan med utsikt över havet

Krabbjakt

Vandring runt ön.

Lite strandtennis.

Förstår ni magin över att ha en hel ö nästan för oss själva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar