fredag 14 november 2014

Manukan och när grabbarna får bestämma

I går var det dags för ännu en öutflykt och lite strandliv. Vi bestämde oss för ännu en kort båttur bort och Manukan Island. Det var en lite större strand och ö. Gillade den lite mer än Sapi även fast det var färre fiskar. Har dock svårt för det här när det ligger skräp i vattnet och på stranden när man får betala en avgift för att besöka ön och som ska gå till att bevara ön... Det går liksom inte riktigt ihop. Vi tog med oss egen matsäck med mackor och frukt men det fanns även restaurang att äta på och en resort att bo på.

Helt okej lunchutsikt.

På kvällen skulle vi lyxa med pizza och gick in på pizzahut. Det blev baklängesmiddag. Efter att vi hade beställt så fick vi först in notan. Efter notan kom barnens glass (som var efterrätt på barnmenyn) och när glassen var uppäten så serverades pizzan...? Tur att grabbarna var riktigt hungriga så pizzan gick ner trots att glassen åts först. Det som är lite meckigt här är att det aldrig finns toaletter på restaurangerna (och våra barn behöver alltid gå på toaletten när dom ska äta). Dessutom är dom offentliga toaletterna oftast vidriga och med bara ett hål i golvet. Jag tänker inte gå in mer på det men ni kan ju tänka er...

Vy från Manukan Island.

Idag bestämde vi att det skulle vara grabbarnas dag. Dom fick alltså bestämma helt vad vi skulle göra. Gissa vad som stod på programmet... Jodå, poolbad hela dagen. Även treåringen har blivit som en riktig fisk i vattnet och dyker numera under vattnet långa sträckor i lilla bassängen. De flesta som går förbi brukar imponerat stanna, fråga hur gamla grabbarna är och titta på våra två små vattendjur.

Mangokillen.

Eftersom det är fredag så måste vi ju ha lite fredagsmys också. För mig och maken innebar det att vi unnade oss resans första massage på 90 minuter. Galet bra var det! En fredagsdrink i poolbaren blev det också. Grabbarna fick varsin legogubbe med ett litet fordon till (kostar typ fem spänn att köpa här) och var grymt nöjda över sitt fredagsmys.

Det är vackert.

Lite bus i shoppingcentrumet.

1 kommentar:

  1. Klassisk baklängesmiddag är aldrig fel, då vet man att man orkar det godaste :)
    Duktiga simmare ni har!

    SvaraRadera