onsdag 12 november 2014

Det här resandet i allmänhet och med barn i synnerhet

Nu är det bestämt. Vi struntar i Singapores lyxliv och drar istället till Johru Bahru. På bara en natt sparar vi in hela den nya flygresan som vi måste boka. Kan kännas snålt men när man är ute i ett halvår så har vi inte riktigt råd med Sverigepriser (som det är i Singapore). Istället för att bo i ett litet skyffe utan frukost för 1000 spänn så kan vi nu få ett riktigt bra boende för under 500 kr. Känns lite mer överkomligt. Vi blir dessutom en extra dag här i Kota Kinabalu vilket känns schysst när hotellet är riktigt bra och det finns en del att göra. Vi behöver också hinna lämna in de nio kilo tvätt som vi nu har släpat och samlat under två veckor... Inte mycket kläder kvar:).

Hugo beställer mangomilkshake i poolbaren.

Hur går det då annars? Jo tack, det har gått väldigt bra. Förutom en del tjatande på barnen vid i princip nästan alla måltider (maten går inte riktigt hem, men det gäller i och för sig när vi beställer in mer västerländsk mat också) så tycker vi att dom klarar resandet riktigt bra. Femåringen har haft vissa tankar och en del saknad av sina vänner hemma men det brukar gå över ganska snabbt och då är det tur att bröderna har varandra. Alltid en kompis på armlängdsavstånd. Jag kan inte riktigt fatta att det redan gått två veckor och att vi hunnit med så mycket. Träningen har vi försökt hålla i så gott det går, gym när det finns och annars hemmaträning. 

Paus i badandet.

Det känns som om treåringen har växt något enormt under bara dom här två veckorna och faktiskt blivit en person med bestämd vilja och egen uppfattning. Båda två är små vattendjur och bada måste vi göra minst två gånger om dagen. Att bo på ett hotell utan pool och frukost är uteslutet. Dels så orkar inte barnen gå hur mycket som helst så halva dagar räcker som utflykt. Att bara hänga på ett hotellrum efter det är ju inte så kul så då vill man gärna ha pool. Frukost är också skönt när man går upp på morgonen. Med två hungriga barn så vill man inte behöva leta ställe att äta på det första man gör på morgonen... Det gäller att anpassa resandet efter barnen och ibland dra ner kraven på att göra och se saker. Vissa stunder behövs för att bara ta det lugnt och chilla tillsammans. Bra det också:) 

På köpcentrumet kunde man få åka omkring i sådana här bilar. Gissa lyckan:)!

Det var en liten allmän resumé av resandet! Glöm nu inte att lämna en kommentar lite då och då när du kikar in här:). Vi blir glada av att höra av er också!!!

1 kommentar:

  1. Det ser verkligen ut som om ni njuter! Bilderna är underbara och dem tittar jag på när jag vill drömma mig bort i kylan och mörkret. Kramar från mamma.

    SvaraRadera