fredag 21 november 2014

Legoland Malaysia

"Pappa, det här var bättre än jag någonsin trodde" - Rasmus 5 år om när han hade varit en dag på Legoland, Malaysia

Entrén och här står min lilla familj med påsarna fulla av... (ja, gissa vad vi har gjort dom senaste dagarna?!). Legochima står högt upp på grabbarnas önskelistor just nu. 

Jag tycker den där meningen beskriver vår vistelse på Legoland väldigt bra. Vi hade två fantastiska dagar som var helt makalöst bra på alla sätt och vis. Allt var så otroligt barnanpassat, personalen var drillad att leka och busa med barnen, det fanns barnanpassade handfat på alla offentliga toaletter och även på vårt hotellrum fanns det ett högre handfat och ett lägre handfat. Från det att vi satte våra fötter innanför hotellets entré så har barnen haft otroliga upplevelser och alltid någonting att göra. När barnen är nöjda så gör det ju också föräldrarna nöjda!

En regnig första förmiddag i parken. Jo, vi brukar ju ha lite otur när vi besöker nöjesparker men just den här gången gjorde inte regnet så mycket.
Tycker den här snubben ser ganska läskig ut men han fick kramar av båda grabbarna.

Vi började med att checka in på hotellet. I lobbyn möte oss ett gigantiskt piratskepp, en stor riddarborg och massor av smålego. Det var bara att börja leka:). Vi hade bokat ett piratrum (dom har tre olika sorters temarum). Steg in i hissen för att ta oss upp till rummet. Det var discohissar med massor av legogubbar och sedan fortsatte vi upp på vår våning där hela våningen var fylld av pirattema. När vi öppnade dörren till vårt rum så blev grabbarna väldigt nöjda. Piratlegofigurer överallt och en legoapa som vaktade en skatt. Vi fick börja med att lösa lite knepiga uppgifter för att kunna ta fram koden och öppna kassaskåpet där legopresenter väntade.

Fokuserad bilförare.

Grabbarnas favorithörna på vårt hotellrum.

Fotograf Rasmus har varit i farten.

Inne i parken fanns det mesta. Massor av miniatyrlego på olika delar av asiatiska byggnader, åkattraktioner och lego att bygga så klart! Detta kombinerades med ett vattenland med legotema. Gissa lyckan!? Parken passar nog bäst för barn mellan 4-8 år. Ibland fick vi justera fakta lite grann och säga att treåringen var fyra år för att han skulle få åka men det funkade bra.

Spanar in legoskeppen.

Yihoo för vattenlandet!

Discohissen.

Första dagen började med regn och sedan mulet resten av dagen. Det var ganska optimalt och skönt väder att vandra omkring i. Dagen efter stekte solen och då var det lite värre. Priserna inne i parken var helt okej och maten mycket billigare än i Sverige (trots att det så klart var dyrare än i resterande del av Malaysia). Vi hade parken nästan för oss själva första dagen så då var det bara att åka. Andra dagen var det lite mer folk eftersom vi tydligen lyckades pricka in en Malaysisk helgdag men det var fortfarande helt okej.

Man kan tro att vi är i Egypten?!

Delar av den underbara efterrättsbuffén på hotellet.

Legobygge även i vattenparken.

Vi utnyttjade dagarna till fullo och var i parken från start tills att dom stängde klockan sju. Treåringen var lite trött ibland men dom körde ändå på och höll humöret uppe. Det var ju trots allt superkul! På kvällen åt vi buffén som dukades upp i hotellets restaurang. Vilken måltid! Här fanns allt och lite till. Vi åt kallrökt lax, räkor som hade grillats, räkor som hade tillagats på annat vis, ostron, massor av andra rätter av bland annat lamm. Kan inte nämna allt men det var en utav de bästa matupplevelserna på länge. Allt var dessutom väldigt bra tillagat och gott. Och så kommer vi då till efterrättsbordet... Jag som älskar efterrätter!!! Åh vilken fröjd (både för ögat och för magen). Här fanns allt och allt och så ännu lite mer. Givetvis var allting även här barnanpassat. I buffén fanns barnanpassad mat som passade dom mindre och bland efterrätterna kunde barnen gå och ta hur mycket glass, godis, klubbor och annat gott som dom bara orkade med. Under måltiden kom en pirat och knöt ballonger, det delades ut kritor så att barnen kunde rita på duken och personalen hjälpte mer än gärna till att busa. Allt för att både barnen och de vuxna skulle få en skön stund och rolig upplevelse. We like!!!

Hugo har byggt sin egen legobil som han ska tävla med. 

Stämmer!

Som ni kanske förstår så hade vi det helt fantastiskt och det är svårt att med ord beskriva allt som hänt men trots att det kostar en slant så kan vi varmt rekommendera en natt eller två på legohotellet utanför Johor Bahru i Malaysia och så klart inträde i både vattenpark och legopark.

Det här var Rasmus favoritbergbana.

Dags för spa? eller kanske jijitsu?:)

1 kommentar:

  1. Jag blir så sugen på Legoland! När Ellen är fyra alltså :)
    Kul att ni också gillar ostron!

    SvaraRadera