onsdag 25 december 2013

God Jul

Tänk vilken fantastisk dag som julafton är för små barn. Ögon som tindrar, massor av förväntningar, spänning, längtan och tillslut får man kanske det som man önskade sig allra mest. Rasmus var överspeedad hela dagen och jag tror faktiskt att det här var första julen som han verkligen fattade vad som var på gång.

Tomtenissarna hade varit och lagt paket i stumpan under natten.

Efter öppning av paket i strumpan, grötfrukost och sista avsnittet av julkalendern så tog vi oss ut i regnet för att få lite luft. Snön låg fortfarande kvar på marken och det hade börjat duggregna. Grabbarna var inte på sitt bästa humör men vi skulle gå på tomtejakt i skogen. Helt plötsligt så ser faktiskt faster Maja en tomte i skogen och då blir det fart på Rasmus. Humöret på topp och han springer iväg efter tomten i full fart. Tomten försvinner in i ett hus och efter det blir det jakt efter renarna istället. Hugo han ser både renar och tomtemor lite här och där. Han har en sjukt bra fantasi den grabben:).

Familjen redo för julen 2013.

Redan vid lunch så slog vi in Hugos nappar i paket till tomtebarnen. Middagsluren var lite svår då han först skrek efter napparna men efter lite muta med att han skulle få godis när han sovit så lugnade han sig tillslut och somnade. Efter vilan så kom mina magproblem tillbaka så det blev till att försöka härda ut eftermiddagen med illamående. Blä... Tur att Maja tipsade om en magmedicin som ganska snabbt satte fart på systemet igen och då kändes det bättre. 

Kusinerna lyssnar förväntansfullt på "fröet" i fasters mage.

Tillslut kom då han som några väntat väldigt mycket på, Tomten. I ösregn fick han ta sig fram till oss och vi hade nog trott att i alla fall Hugo skulle bli lite rädd men inte. Ögonen tindrade och Hugo var riktigt duktig med att ge tomten en kram och säga tack efter varje paket. Rasmus var mest överspeedad och sprang omkring som en yr höna:).

Titta vem som kommer!

Trodde nog också att det skulle bli lite problem när Hugo skulle ge napparna till tomten men han var snabbt framme och gav bort dom (inga som helst problem där). När han väl skulle sova på kvällen så ångrade han sig dock ganska mycket och ville genast ha sina nappar. Då fick vi köra det välbeprövade knepet att säga att det inte gick att ringa tomten så sent på kvällen så vi får prova imorgon igen (tack för det knepet morfar:)). Hugo gick faktiskt med på detta ganska enkelt och somnade förvånansvärt lätt och sov som en stock hela natten till tjugo i åtta. Heja, heja (men vi vågar inte tro något än...)!

Vem ska få nästa paket?

Grabbarna fick en massa presenter och bilarkalsonger och sockar var minst lika uppskattat som något annat (för det hade ju stått på önskelistan). Det bästa var dock poliskepsen från Gabriel och svärden.

Klart att tomten ska ha en kram!

Paketutdelare har tagit över tomtens roll.

Som jag och maken trodde så åkte finkläderna av ganska snabbt när paketen med riddar- och piratkläder hade öppnats. 


Vi önskar er alla en riktigt god fortsättning på julhelgen!

1 kommentar:

  1. Ser ut som ni haft en riktigt mysig jul! God fortsättning till er också Kram

    SvaraRadera