måndag 30 december 2013

Årskrönika 2013 - del 1

Förra året vid den här tiden så summerade jag året som gått. Mest för att det är väldigt roligt att gå tillbaka och se på allt vi har varit med om men också för att påminna om hur mycket som faktiskt händer på ett år. Det känns som ett inslag som jag gärna vill ha återkommande. Dock insåg jag att det blev väldigt svårt att välja en bild som representerar varje månad så ibland kanske det blir fler:). Håll tillgodo för här kommer del 1 2013!

- JANUARI -


Vi började året lika bra som det förra slutade, i Thailand med sol och värme! Hugo guppade mest runt bland vågorna och brydde sig mindre om att få lite vatten på huvudet. I Januari hann vi med ett struligt visumbesök till Langkawi, jag och maken, medans barnen fick ha kvalitetstid med mormor och morfar. Dessutom hann vi med en familjeresa till den sömniga ön Koh Jum. Det spelades mycket tennis, beachvolleyboll och träning var i högsta grad prioriterat.


- FEBRUARI -


Februari var månaden med besök av både farmor, farfar, faster och Gabriel. Rasmus fick fira sin 4:e födelsedag med barnkalas på stranden och glassfest hos Mon. Det var en månad av gemenskap (liksom de flesta i Thailand) och Rasmus tog stora framsteg i både pool och hav när det kommer till simning och dykning. Ute på Koh Rok simmade han helst själv utan flytväst och puffar för att kunna dyka ner och se på alla fiskar. Han lärde sig även att cykla alldeles själv. Det var nu som fotograferingen tog fart på allvar och jag verkligen hade mina första uppdrag.


- MARS -


I mars firade vi morfar som fyllde 50 år och det med pompa och ståt. Vi sög ut det sista ur Koh Lanta, besökte Koh Ngai, gick på lyxrestaurangen Layana två gånger och avslutade vår Thaimout på Centara med massor av bus och bad. Tänk vilken fantastisk tid som vi fick ha, vår familj, utan stress och bara tid för varandra.


- APRIL -


Vi kom hem till en kaotisk lägenhet där det blev flera dagar av att skrubba och städa. Annars präglades april av att försöka få grabbarna att vilja ta på sig kläder igen och så klart många kära återseenden. Vi träffade vänner om vartannat och hade många sköna stunder med vänner vi inte sett på väldigt länge. Jag fick ett nytt jobb och maken njöt av en sista månad som föräldraledig.

- MAJ - 


Maj var månaden då livet drog igång igen för fullt. Maken började jobba, barnen började på förskola och hur man får ihop livspusslet blev återigen en återkommande fråga. Hugo fyllde 2 år, vi fick gå på bröllop, första löploppet för säsongen avklarades och vi åkte upp till Umeå för den obligatoriska brännbollshelgen. 

- JUNI - 


Juni blev månaden med många dopp i den svenska Östersjön. Först var det midsommarfirande uppe i Häggdånger och där slapp man inte undan badandet i första taget. Sedan var det dags att fira nästa 50-åring, mormor, med en skärgårdshelg på Grinda. Vi cyklade massor och insåg att det ibland är ganska fördelaktigt att inte ha bil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar