måndag 31 december 2012

En återblick på 2012

JANUARI 
Vi ser fram emot och förbereder tre veckors semester på Koh Lanta, Thailand. Det var två år sedan vår senaste långvistelse och när vi väl kommer dit känns det direkt som "hemma". Njuter av varma bad och massor av shakes i skuggan. Vi får besök av både mormor, morfar, farmor och farfar.

Poolbad på Gooddays.

FEBRUARI
Fortsätter i värmens tecken. Rasmus fyller 3 år och firar sin andra födelsedag i värmen. När det är dags att åka tillbaka till Sverige känner vi oss inte färdiga och tanken föds att åka tillbaka och att åka längre... Vi bestämmer oss för att göra vår livs resa till hösten, hyra ut lägenheten, säga upp förskoleplats och starta ett liv på Lanta. Mycket planering börjar när vi kommer hem. Väl hemma får vi uppleva lite snö men skidorna hinner knappt på innan det är dags att ställa dom i förrådet igen.

Födelsedagsbarnet fixar tårtan.

MARS
Månaden som består av mycket innemys och pyssel i olika former. Vi fikar, äter god mat och bara umgås med familj och goda vänner. Vi bokar förskoleplats till Rasmus på Lilla Svenska skolan, hyr ett hus på Southern Lanta och känner att vi är på god väg att förverkliga vår dröm. 

Letar vårtecken i rabatten.

APRIL
Vi firar en mysig påsk tillsammans i ett snöklätt och soligt Tranemo. Funderar över om påsk och jul helt har bytt plats med varandra vädermässigt. I slutet av månaden tar maken med mig, på min något sena 30 års present, på några barnfria dagar i ett fantastiskt varmt och skönt Budapest. Här njuter vi av lugnet, ölen, att spaa och värmen.

Dags för spa i Budapest.

MAJ
Månaden då vår lille grabb fyller 1 år. Detta firas i omgångar flera veckor framåt då vi har besök av släkten. Vi sår i vårt land och ser hur det växer så det knakar vilket är spännande så klart. En norrlandstripp hinner vi med där vi besöker både moster i Gävle, lekplatsen i Sundsvall och målet med resan, Brännbollsyran i Umeå. Makens lag imponerar och kommer på en andraplats. 

Pitstopp Sundsvall på vår norrlandstripp.

JUNI
Jag utmanar maken i parloppet och vinner över honom på fem kilometer:). Vi säger hej då till Rasmus förskola och har avskedsfika för alla kompisar till grabbarna. Midsommar firas i Härnösand på klassiskt vis i stuga med badtunna och sill. Även fast det blir smått dramatiskt så klarar vi helgen som kombineras med dop av vårt finaste fadderbarn. Vi hinner också sälja massor av saker på bakluckeloppis för att göra plats i förrådet.

Midsommarfirande i Häggdånger.

JULI
I Juli lägger vi trätrall på vår uteplats och får till det sista i badrummet. Jag och smågrabbarna följer med mormor och morfar till Finland. Där myser vi med att sova i tält/stuga, äta solmogna smultron, fiska och bara vara. Rasmus åker sedan med faster på en egen semestertripp till Umeå medan vi andra stannar hemma och packar, packar och städar ur vår lägenhet. 

Fångar fiskar i Kuttala, Finland.

AUGUSTI
Nu är vi hemlösa och flyttar runt mellan lånad lägenhet, Tranemo, hotell och sedan vidare på vår stora resa. Blir bjudna av vänner på middag och lunch titt som tätt hemma i Sverige och hänger mycket med alla som vi inte kommer träffa på väldigt länge. Tackar för all gästfrihet! Börjar med att spendera slutet av månaden på Phuket med vattenland och turisthak.

Centara West Sand badhotell på Phuket.

SEPTEMBER
Nu har vi nått vårt mål och det som kommer att bli vårt nya hem för resten av hösten. Villa A3 på Lanta. Här är det tunt med folk och för det mesta har vi stränderna helt för oss själva. Njuter av lugnet och att bara vara vi tillsammans. Vilken kvalitet! I mitten av månaden får vi sällskap av mormor och morfar som också ska vara longstays. Rasmus börjar på förskola på Lilla Svenska skolan och får första veckan vara alldeles själv med mormor som förskolelärare.


Ensamma på stranden.

OKTOBER
Nu träffar vi massor av nya sköna människor som vi hänger med mest hela tiden. En del restauranger börjar slå upp portarna men det är fortfarande glest med "turister" och öppna ställen. Vi lever vår dröm! Badar och är tillsammans med massor av kvalitetstid. Jag har en del plugg i fotografering och bildbehandling vilket mest är kul medan maken tillbringar mycket tid med minstingen. Får också tillfället att fota ett bröllop och vara med när några utav våra nyfunna vänner gifter sig.

Nya vänner.

NOVEMBER
Några snorkelturer hinns med. Dessutom åker hela familjen på visumresa till Kuala Lumpur. Där får vi gå fötterna trötta i storstaden och upptäcka massor av häftiga grejer. Både jag och maken börjar på allvar komma igång med träningen. Både löpning och styrka står på schemat.

Inga badkrukor här inte.

DECEMBER
En månad som ofta brukar vara förknippad med många "måsten" hemma har varit riktigt skönt slapp i år. Trots att inlämningsuppgifter i plugget har lämnats in och det har varit både lucia och julfirande på skolan så har det varit lugnt. Vi har firat en annorlunda jul men månaden har också innefattat ganska mycket sjuka barn och vuxna i familjen. Dessutom har sista månaden på åren bjudit på ganska mycket regn.

Provar nya julklappen.

Om jag sammanfattar 2012 så har det varit ett ganska lugnt år i jämförelse med tidigare år. Vi har njutit och haft mycket tid med varandra vilket jag gillar. Utav 12 månader har vi spenderat delar utav 7 stycken på Lanta. Kan med säkerhet fastställa att detta är något vi kommer att göra igen och som jag verkligen rekommenderar dom som kan att göra! Nu knyter vi ihop säcken och ser fram emot ett spännande år 2013 där vi först fortsätter vårt sakta lunk för att sedan komma hem till... ja vad??? Det vet vi ju inte riktigt men spännande lär det ju bli i alla fall:)!

Tänk vilket jobb vi la ner bara för att ni skulle få den här bilden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar