tisdag 28 september 2010

Helgens aktiviteter

I lördags styrde jag, Rasmus och Linnea vår kos mot Tyresö. Det var helt underbart höst väder! Solen sken och det var nästan så varmt att vi kunde gå i t-shirt. Perfekt dag för en heldagsutflykt. Vi började med lunch på en italiensk restaurang och sedan fortsatte vi in i pingishallen för att se pappa spela. Rasmus hejade så klart.
...
Heja, heja pappa;
...
Man blir trött av att heja...;
...
Sedan åkte vi vidare till Tyresö slott och det var verkligen toppen. Massor av äppelträd runt omkring och andra träd där löven skiftade i alla möjliga färger. På slottet passade vi på att fika ute på borggården. Rasmus käkade nygräddade våfflor medan jag och Linnea åt brownies. Det var en stor kakbuffé uppdukad så det var lite svårt att välja.
...
Rasmus posérar på slottstrappan;
...
Lite bus också så klart;
...
Vid slottet hade dom också en mysig liten affär och en blomsterträdgård där dom bland annat lät folk smaka på 75 olika sorters äpplen;
...
När jag och Rasmus kom hem så var det bara att svira om till partydressen eftersom vi var bjudna på kalas till Marie och Micke. Som småbarn + förälder gjorde vi som sig bör; kom först -fullt ös medvetslös - och gick hem först...:) Rasmus är duktig på att tala om när han inte orkar mer så vid tio bankade han på dörren och ville gå hem. Före det höll han låda, skålade med alla och dansade på pallen.
...
Söndagen bestod som vanligt inte av sovmorgon utan det var bara att fint rätta sig till när väckarklockan Rasmus drog igång klockan sex. På förmiddagen tog jag och Rasmus med oss faster Maja till badhuset i Vällingby. Där fanns det också ett stort vattenland för småttingar och Rasmus trivdes som fisken i vattnet. Det är ganska kallt att som vuxen vara i ett vattenland med 30 cm djupt vatten så efter badet blev det bastu och massor av apelsin. När vi kom hem var både mamma och barn helt slut och vi lyckades sova i närmare tre timmar innan vi vaknade... oups... men det var ju söndag och det var mysigt.
.....
Detta var vad som har hänt på min och Rasmus helg. Pappa spelade pingis hela helgen med ett resultat av tre förluster och en vinst.
...
Upptäckte häromdagen att Rasmus kan härma inte bara vovven utan också katten och ankan... måste lärt sig på dagis. Dessutom går han gärna baklänges men det hävdar dagis att han inte lärt sig där:) Idag när jag hämtade hade han dock skorna på fel fot vilket resulterade i att det såg ut som att han gick helt utåt med fötterna...
...
Heja, heja friskt humör...;

2 kommentarer:

  1. Så kul att ni kom på kalaset!!
    kram kram

    SvaraRadera
  2. Men skriv nåt då Hedlund. Ni sjukligt tyst!

    SvaraRadera