tisdag 14 september 2010

Föräldrarrullet...

...
Då var det ett tag sedan igen... Vi har kommit in i hämta/lämna dagis, familjeköret vilket innebär att man måste effektivisera den tid man har och bloggen blir nog lite lidande. I helgen firades min 29-åriga födelsedag med jobbkonferens på Dalarö. Dalarö var helt fantastiskt mysigt och det blir garanterat en tur dit nästa sommar. Dessutom tar det bara 35 minuter med bil från stan vilket är lite lagom långt. Bra att få lite influenser om nya ställen! När jag kom hem på kvällen så bjöd Jesper på trerätters med hemgjord tårta till efterrätt och dagen efter fick jag frukost på sängen. Rasmus tyckte det var mysigt med frukost på sängen och satt bredvid mig med sin smörgås och bara myste:)
...
Lekparkshäng;
...
Söndagen spenderades i Älvsjö. Dels kollade vi på husbygget som fortfarande inte blivit något husbygge... men huvudsyftet var att spana in alla dagis i närheten. Några kunde direkt strykas från listan då dom inte ens hade någon gård... Skulle ju helst vilja ha Ur- och Skur men det som verkar bra ligger en bit bort. Det närmaste dagiset verkar än så länge vara det bästa alternativet. Det låg i ett skogsparti med en stor gård så nu återstår bara att gå på ett studiebesök och få en känsla av hur det verkar.
...
Rasmus testar dagisgrejer och pappa hjälper till:);
...
I går gick jag och Jesper på vårt första föräldramöte någonsin. Det känns som en utav de vuxnaste saker vi gjort. Sitta där tillsammans med andra föräldrar och diskutera dagis... Vi fick veta hur dagarna ser ut och fick lite annan information. Har fått ett väldigt bra intryck av fröknarna (eller pedagogerna, som man måste kalla dom) som har en bra mix i gruppen. Det verkar också finnas ett engagemang då de hela tiden fixar grejer. Måndagar har gruppen rörelselek då dom går utanför gården och spelar boll eller har andra aktiviteter, tisdagar är det temadag, onsdagar är det utflyktsdag i liten grupp för Rasmus och på fredagar går hela avdelningen i väg till någon park exempelvis. Verkar bra!
...
Idag var det jag som hämtade på dagis. Det är lyx! Även fast det kan bli stressigt på jobbet så måste man gå och sedan får man en hel eftermiddag med lilleman! Rapporterna från dagis är att han sköter sig helt utmärkt och han verkar stormtrivas. Fröknarna charmas fortfarande av hans sätt att säga tack för maten och sedan ställa undan tallriken. Dom tycker att han är väldigt givmild (förutom när det kommer till bollar:)) och artig som alltid säger "tack" och "hejdå". Idag när jag hämtade så gick han omkring med en hink tillsammans med en massa andra barn och det var som att dom kommunicerade med varandra och lekte trots att ingen sa ett ord, hur gulligt som helst:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar