onsdag 7 januari 2015

Förskolestart - dags för vardagen

Så var det då dags för grabbarna att börja förskola. Efter två och en halv månads ledighet så behövs det. Tidigare när vi har nämnt förskola så har det kommit ett unisont Nej från båda två men nu börjar det gå över. Rasmus behöver verkligen få leka av sig med kompisar på dagarna (han klättrar på väggarna) och Hugo behöver lära sig att leka med andra barn (han är grymt duktig på att sitta själv och leka i timmar). Den här gången har vi valt att byta förskola från Lilla Svenska till Sanuk. Egentligen finns det ingen direkt anledning eftersom vi trivdes väldigt bra på Lilla Svenska (så klart när mormor var förskolelärare där då). Men nu ligger förskolan i samma område som där vi bor (kan nästan se den från lägenheten) och dessutom har dom tillgång till pool. En utvärdering och jämförelse kanske kommer senare när vi verkligen kan göra en.

Dags att testa allt nytt på förskolan.

Att barnen börjar förskolan innebär också att vardagen börjar för oss här på Lanta. En vardag som vi gillar, en vardag utan stress men ändå med någon form av rutiner. Det ska bli spännande att se hur den här terminen blir!

Två stycken nyblivna Sanukare.

Idag var det en första introduktion på två timmar tillsammans med förälder. Rasmus kunde vi nog lämnat på en gång. Han brydde sig inte ens att jag var där utan ville bara leka med alla grejer. Han har dessutom hamnat i en ren femårsgrupp som ska samarbeta med förskoleklassen så det låter bra. Vad sägs om sju barn än så länge på två förskolelärare, lyx! För Hugo gick det så där. Han hängde mest i pappas ben och kunde väl först på slutet av dom två timmarna säga vad han hette. Han är i en grupp med bara 3-4 åringar och är än så länge åtta barn på två förskolelärare. Imorgon är eldprovet för då ska dom gå heldag...

Sanuk Svenska Skolan i Thailand, Koh Lanta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar