tisdag 6 maj 2014

Treårskontroll och kakbak

Idag har jag och grabbarna haft en egen myskväll hemma medans maken är nere på jobb i Skåne. Vi har bakat tillsammans inför helgens stundande treårskalas. Ibland kan det där bakandet tillsammans urarta totalt men inställningen måste vara att det är okej med lite kaos. Idag gick det strålande (med inställning kaos:)) förutom lite argumentation om vems tur det var att göra vad. Femåringen har dessutom blivit riktigt duktig på att göra det mesta så nu är det en fröjd att ha med honom i köket. 

I morse var det dags för Hugos treårskontroll på BVC. Han fick rita, kolla på bilder och berätta hur man använde sakerna på bilderna och vad det var för något, hoppa jämfota och sparka boll. Prata det ville han inte alls utan så fort han fick en fråga så skakade han bara på huvudet eller nickade. Storebror däremot var inte sen på att svara och pratade mest hela tiden  i lillebrors ställe (inte så ovanligt antar jag). Lillprinsen vägde in på 14,3 kg och var 91,5 cm lång (ungefär en cm kortare och ett kilo tyngre än storebror vid samma ålder).

Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med mina små. När maken är borta så sover vi gärna allihop i stora sängen. Mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar