fredag 30 maj 2014

Att hjälpas åt i köket

Först ska vi röra... Först ska vi röra...

...fixa morötter... ...fixa morötter...

...och vispa... ...och vispa...

... och smaka smeten (är det bästa!) ... och smaka smeten (är det bästa!)

Dags att servera Dags att servera

Morotskaka med citronfrosting Morotskaka med citronfrosting

Saft i söta små flaskor Saft i söta små flaskor

Det finns något som båda mina grabbar slåss om att få hjälpa till med, och det är att baka. Jag vet inte om det handlar om att få slicka skålen när smeten eller klar eller om det är något annat, men kul är det i alla fall. Sen gäller det att hitta uppgifter som båda två kan hantera och göra samtidigt för annars blir det sura miner. Idag försökte vi lätta upp det dåliga vädret med en morotskaka. Det var sjukt länge sedan och sååå gott. Till frostingen ovanpå kakan (smör, philadelphiaost och florsocker) adderade vi lite citronskal och det gjorde den gudomlig. Att det var morot i kakan tyckte grabbarna först var lite underligt men efter att ha smakat så fick den klart godkänt.

Efter vårruset fick jag små flaskor med apelsinjuice. Dom var så söta så jag sparade dom och visst är dom perfekta till saftkalaset med ett sugrör i. Barnen älskar att dricka ur dom och femåringen drack till och med upp apelsinjuicen (trots att det var som hårstrån i den = apelsinkött, och det brukar han inte gilla). Det är ett bra betyg och nu funderar jag på hur vi ska kunna piffa upp de små flaskorna ytterligare. Vi fick ett riktigt festligt fredagsfika-kalas!

2 kommentarer:

  1. Roligt med en ny blogg det är alltid kul med nyheter! Kan man bara lämna en kommentar vid varje artikel? Ni ser ut att ha haft det riktigt mysigt tillsammans kram.

    SvaraRadera
  2. Nej det tror jag inte. Menar du att en person bara kan kommentera eller att bara du kan kommentera en gång? Om en annan person har kommenterat så klicka på "1 kommentar" och så kan du också kommentera. Vi har haft det riktigt riktigt bra, utan några som helst "måsten". Kram

    SvaraRadera