söndag 29 april 2012

Kväll i Budapest - dag 1

Vår andra kväll i Ungerska huvudstaden hade vi kollat in en restaurang som hade fått goda recensioner på nätet. Det var en bit att traska från vårt hotell men det var lätt värt promenaden och värkande ben. Restaurangen hette "Kiskakukk" och namnet var väl en stor anledning till varför maken valde stället:).

På väg till restaurangen blev det lite sightseeing. I bakgrunden syns parlamentet.

Oj, oj, oj... vad ska vi säga om maten. Ungersk mat är generellt ganska mastig husmanskost, grytor och framför allt gåslever. Vi fick uppleva allt. Till förrätt beställde jag friterad camembert och fick in en gigantisk portion med ost och massor av ris. Maken beställde gåslever också det en stor portion som hade räckt som en hel måltid. Båda var väldigt goda! Till varmrätt hade jag oxfilé med gåslever som levererades med ca 12 potatisar. Gissa hur den tallriken såg ut?:). Maken tog lamm som bara föll isär och var helt perfekt! Hade tänkt oss en efterrätt men vi var så mätta så vi höll på att rulla fram så det blev bara en kaffe. Jag beställde in två glas vin och maken två öl. Hela denna måltid gick på 500 kr för två. Helt okej!

Min förrätt!

Ett riktigt mysig restaurang. Vi gillade inredningen och personalen var sååå bra!

Kiskakukk kan rekommenderas för er som besöker Budapest.

"Vår" gata:)

Ett par röda skor i onda fötter. Ta med joggingskorna till staden...

Budapest består av två delar som delas av utav floden. Den ena är "Pest" och det var den sidan vi bodde på och den andra delen är "Buda". Dag 1 spenderades enbart i "Pest". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar