söndag 29 april 2012

Budapest - dag 2

I lördags började vi vår dag med frukost ute i solen. Fötter och ben värkte på oss båda så efter lite shopping av presenter till smågrabbarna bestämde vi oss för att bara dricka lemonad och öl på torget, titta på folk och njuta i solen (skuggan... 33 grader uppmättes under dagen). Vid ett var det dags att bege sig tillbaka till hotellet för en ljuvlig stund i spaat. 1,5 timmes massage och ansiktsbehandling var inbokat och det var välbehövligt och såååå skönt!

"Buda" - andra sidan av stan.

När vi fått våra ben och kroppar knådade så vågade vi oss på att dra på oss skorna igen. Tog oss till andra sidan staden för att besöka "Buda". Denna sidan präglas av ett mer bergigt landskap och mycket knatande på kullerstensgator upp och ner. Väldigt mysigt och inte riktigt lika mycket turister! Budapest påminner mig väldigt mycket om Prag och dess olika sidor. Båda är helt fantasiska städer. Jag gillar att Budapest inte är direkt känt (vad jag vet) för några direkta sevärdigheter. Det finns kultur överallt med massor av gamla byggnader och slingriga små gator men man behöver inte känna någon stress över att "hinna se saker".

Klassisk bild när båda vill vara med på kortet och man ska ta själv.:) På väg uppför "berget" för att se fästningen... 

...på köpet fick vi en vidunderlig utsikt! 

Maken stretchar ben som återigen blivit stela:).

Målet med att vara på andra sidan staden var att få besöka ännu en restaurang som fått goda recensioner och som skulle vara ett lite hippt, retro ställe med häftig inredning och god mat. Återigen fick vi in gigantiska portioner med god mat men lyckades ändå klämma en kakbit till efterrätt som var lite mindre imponerande. 

"Satyor", en retro restaurang i "Buda".

Att åka spårvagn och lyckas betala för det är inte lätt i Budapest...

Vårt hotell, "Kempinski".

Efter två och en halv dag i Budapest är vi mycket nöjda och har fått precis en sådan upplevelse vi ville ha. Stort tack till min fantastiska make som ordnade min 30-års present så bra!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar