måndag 26 september 2011

Tingelingelinge tåget går...

Tidig morgon på Centralstationen;

Vilket äventyr jag och smågrabbarna har varit med om idag, och vi klarade det! Steg upp redan klockan sex för att ta tåget ner mot mormor och morfar. Rasmus var megaexalterad och när vi kom till centralen där det var tåg överallt visste han knappt var han skulle titta... Att resa själv med två barn är verkligen en utmaning men också kul att göra det här tillsammans! Tänk bara att klämma in sig på en trång tågtoalett med två barn och ryggsäck. Byter blöjan på Hugo, tåget åker hit och dit och då ska Rasmus helt plötsligt också gå på toaletten.

Underhållning på tåget, måla;

Rasmus var verkligen super duktig, sov ingenting på hela dagen men gnällde ändå ingenting, bar sin ryggsäck själv och lyssnade när jag sa till honom. När vi skulle byta tåg i Alvesta så hade vi en paus på en timme. Hade vandringsryggsäcken på ryggen, en mindre ryggsäck på magen, Hugo i bilstolen i handen och höll Rasmus i andra handen. Bestämde oss för att köpa en korv på Pressbyrån och hade problem bara att kunna bära korven. När Rasmus tagit två tuggor på korven så säger han;

-Mamma, jag måste kissa Nu!

Okej, snabba puckar... Korven åker i soporna eftersom jag inte kan bära allt och in på toaletten med alla grejer. Tur att jag har varit förutseende och lagt en femma i fickan för eventuella toalettbesök:) En timmes tågresa till har vi efter stoppet och sedan är vi framme i Tranemo. Lycka! Två trötta grabbar somnar redan klockan sju och Rasmus hinner inte ens krypa i säng utan somnar framför TV:n med morfar. Jobbigt att vara uppe en hel dag utan att sova:) Jag är också sjukt trött efter en intensiv men mysig dag med mina grabbar på tåget.

Trött kille nr 1, myser i sin bilstol på första tågresan;

Trött kille nr 2 pausar på tåget med Postis Per;

Resan kan beskrivas med tre ord; kaotisk, mysig och rolig. Definitivt något som jag gärna gör om, och Rasmus också om ni frågar honom:), men det är ju alltid klart lättare att vara två vuxna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar