tisdag 30 december 2014

En tur till elefanterna

Spanar in elefanterna.

Det har regnat MYCKET här på Lanta i december. Nästan minst en riktigt rejäl skur varje dag och ibland flera. Vi hade bestämt oss för att åka till Old town för några dagar sedan. Det är en lite längre moppetur över ön men när vi hade kommit till första stoppet på vägen, för att titta på elefanterna så började det regna. Vi funderade på att fortsätta men gav ganska snart upp då det öste ner. Att sitta på moppe när det regnar är inte skönt. Regnet känns som spikar och man blir väldigt fort nedkyld och börjar frysa.

Igår skulle vi till marknaden. Hade precis kommit fram då det snabbt som bara den drog in ett rejält regn- och blåsoväder. Dyngsura igen... Hann i alla fall köpa fiskkotletter (som liknade tonfisk, dvs lite köttigare), sötpotatis, svamp och grönsaker så idag har vi lyxat med att laga egen mat. Rotfrukter i ugn, svampsås och fisk har nog aldrig smakat godare!

Igår var vi och hälsade på gamla vänner från vår förra vistelse här på Lanta. Det var Rasmus bästa vän här och dom kom snabbt igång och leka. Tyvärr är dom bara här på en kort vistelse den här gången så det blev bara en träff. Det var kul att träffas och faktiskt första middagen som vi ätit med sällskap sedan vi lämnade Sverige.

Idag blev vi positivt överraskade då vi fick nya grannar under natten. Grannarna (dörren bredvid oss) är också tillbaka från förra gången vi var här. Rasmus och deras grabb gick på förskolan tillsammans då och lekte superbra så förhoppningsvis hittar dom varandra igen (det behöver Rasmus som har börjat klättra på väggarna...).

Våra moppekillar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar