tisdag 12 augusti 2014

Cykelsightseeing Södermalm med barn

Har du barn och vill ha ett bra tips på något att göra i Stockholm. Då rekommenderar jag er det som vi gjorde idag! Vilken grymt skön dag vi har haft. Tog cyklarna hemifrån Solna på förmiddagen, cyklade över Kungsholmen och upp på Västerbron över Långholmen (här har man enligt mig en utav de skönaste vyerna över stan), fortsatte in på Södermalm och ner till Tantolunden. Tantolunden var vårt första stopp. Här har dom anlagt en ny citystrand med sandstrand, palmer, minigolf, brygga och hopptorn. Medans man chillar här så kan man njuta av den vackra vyn av Liljeholmskajen på andra sidan vattnet. Vi byggde sandslott och badade från bryggan.

Efter det så fortsatte vi cykelturen utmed vattnet tills vi kom till Skanstull. Där var vårt nästa stopp lunch på Thaibåten. Vilken pärla och vilket barnvänligt hak! Varför har vi aldrig varit här förut? Förutom en stor båt i Thaistuk så var det pontoner inredda i värsta thaistyle och med sand på så det skulle kännas som att sitta på en sandstrand. Grabbarna var väldigt fascinerade av den stora krokodilen som låg i vattnet:)... Vi beställde in lunch som överträffade all förväntan. Helt klart bästa thaimaten som har ätits i Sverige (slår även ställen i Thailand). Deras chicken satay var best ever! Efter maten satte vi oss och chillade i sanden medans barnen grävde sandslott och hittade nya vänner att leka med. En kall öl kändes då helt rätt!

Cykelturen fortsatte sedan bara en kort bit uppåt Södermalm, närmare bestämt Bryggartäppans lekplats. En liten oas i en gammal del av Söder där parken är uppbyggd efter hur det såg ut förr i tiden. Där blev det lite lek och stoj innan vi fortsatte att trampa på cyklarna.

Vi tog oss över Slussen, Gamla Stan och mot Rådhuset. Vid Rådhuset följde vi vattnet ända ner till Hornsbergsstrand för nästa stopp. Glasspaus! Bomans Glassbar har gudomligt god och äkta italiensk glass så valet var självklart. Jag som gillar lakrits rekommenderar såklart deras saltlakritsglass:)! Stockholm är fantastiskt vackert på sommaren och ses bäst så här på cykel med alla magiska vyer längs med vattnet. Har ni inte gjort det tidigare så testa!!! Vi har njutit av en dag med härliga miljöer, bad, god mat och mysiga stunder. Dessutom fick vi motion:).

Tantolundens citybad


Palmer i Sverige. Känns som Medelhavet

Utrustad med nya puffar och badbrillor


Skönt häng på Thaibåten


Mat lika god som i Thailand


Maken chillar


Kolla in det här stället!

Bryggartäppans lekplats

Treåringen testar att bära vatten på gammaldags sätt

Glasspaus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar