lördag 9 augusti 2014

Blå Lagunen Ekerö

Hemma igen efter en och en halv vecka på vift. Vi har hyrt bil i två veckor så det gäller att passa på att maxa när man har tillgång till en bil för en gångs skull. Därför bestämde vi oss för att åka till en badplats som annars är svår att nå om man måste åka kommunalt. Valet landade på Blå Lagunen (även kallat Husbylagun) som ligger långt ut på Ekerö. Det är ett gammalt sandtag som är omgjort till badstrand och vattnet är turkost som om man vore utomlands. Vi hade hört att det kan vara mycket folk där men när vi kom kändes det ganska lugnt. Hmmm... man kan säga att det fylldes på och tillslut var det knökfullt med människor. Det var en salig blandning mellan barnfamiljer, tältare, ungdomar och stora sällskap med grillar som osade.

Sandstranden var magiskt fin med pudersand vilket var ett stort plus. För barn bör man observera att det blir bråddjupt ganska snabbt så puffar är att rekommendera. Eftersom det var ett gammalt grustag så sluttade det ganska kraftigt vilket i och för sig var skönt när man skulle sola men mindre praktiskt när man skulle äta lunch och bara hasade neråt hela tiden. Att observera är att parkering mitt ute i ingenstans kostade 40 kronor men visst kan vi tänka oss att åka hit igen.

På kvällen blev det häng med grannarna som flyttar om bara några dagar. Mycket lek och några drinkar oss föräldrar emellan:).

Sandslottsbygge


Dags för lunch i lutning


Coola killen


Några ambitiösa föräldrar försökte fixa en vattenrutschkana. Funkade sådär = dåligt köp


Lite torka efter bad


Blå lagunen. Visst var det fint!


Bus med grannarna


Alla fem på en bild, det är svårt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar