söndag 27 april 2014

Konsten att bara vara hemma

En liten paus mellan handling och cykeltur.
Vet ni?!... ibland är det så skönt att bara vara hemma. Inte ha några tider att passa utan bara umgås. Vi har ju ingen bil och många undrar hur det funkar? Alldeles utmärkt skulle vi säga när man har vant sig och förträffligt både för plånboken, miljön och umgänget. I princip tar vi nästan alltid cykel och behövs det så tar vi cykeln på pendeln. Behöver vi resa längre så bokar vi i god tid tåg eller flyg för bästa pris. Femåringen har dessutom blivit en riktigt fena på att cykla på grund av det här. Han trampar på även i de brantaste uppförsbackarna och cyklar mer än gärna flera kilometer (underlättar vid storhandling då vi får en cykel fri till packning). Söndag förmiddag tog vi en cykeltur till Ica Maxi för storhandling. Hade bestämt att bara ta det lugnt och eftersom solen inte tittar fram hos oss förrän på eftermiddagen så då passade det bra med en utflykt på förmiddagen. Det gick förträffligt bra och trots en rejäl handling så fick vi plats med all packning. 

Hugo gottar sig i solen.

Till lunch så blev det premiär för grillen och sedan var det dags att jobba lite grann. Hela familjen hjälpte till att skrubba trätrallen så att smutsen försvann. Det var ett förträffligt väder för det eftersom det inte gjorde så mycket att man blev blöt. Efter ett tag hittade grabbarna en vattenspridare som var på vid grannhuset och då blev det lite bus i den också:).

Dags att jobba.

Putsa och feja.

Efter ännu en heldag ute så var det en trött Hugo som satte sig vid middagsbordet. Ögonen gick i kors och efter ett tag började huvudet gunga. Trots det så fortsatte han att tugga och äta. Det såg ganska lustigt ut.

Trött kille.

När grabbarna hade krupit i säng så bestämde jag och maken oss för att göra en insats i köket. Vi måste alltid förbereda måndagens middag eftersom det är simskola och då hinner vi inte laga mat. Tänkte att då kan vi lika väl passa på att laga lite annat också. Det blev storkok med lasagne, västerbottenspaj, paj med soltorkade tomater och ruccola och müsli. Tänkte att det kan vara bra att ha lite pajer i frysen som komplement till korven på vårens picknickar:).

Matlagning till ett helt kompani.

Vilken fantastisk helg vi har haft! Mera, mera, mera!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar