söndag 13 april 2014

Dag 3 - die Mauer

Kartläsaren;

Vet ni vad som är allra bäst med en långweekend utan barn? Det är att få sova hela natten, att vakna när man själv vill vakna och att äta frukost länge i lugn ro. Det är det allra bästa! 

Gammalt och nytt - fusion Berlin;

Potsdamer platz (tydligen historisk men nu bara massa nytt);

Idag har vi fått se en liten bit av muren. Kändes konstigt att ha åkt till Berlin utan att ha sett den. Blir dock lite smått irriterad över att dom har byggt över stora delar utav muren vid Check Point Charlie bara för att man ska kunna ta betalt. Sorgligt med alla dessa människoöden... Tråkigt bara att allt är så kommersiellt. 

Små gulliga trabanter;

Efter lite kultur begav vi oss återigen till favoritstadsdelen Mitte bara för att flankera omkring i mysiga kvarter och fika stora tyska bakverk! 

Maken vid muren;

Fika till billig penning;

Om vi någon gång återvänder till Berlin så kommer vi definitivt att bo i stadsdelen Mitte. Tips för blivande resenärer:)! Ett annat tips är att aldrig boka frukost via hotellet. Det finns oändligt många mysiga ställen som serverar stoooora frukosttallrikar för ynka 50-lappen (mycket bättre än hotellfrukost). Dessutom kan man gärna äta både en första frukost och en andra frukost i Berlin. Bra för frukostälskare som oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar