fredag 11 april 2014

Godmorgon Berlin

04.40 piiip, klockan ringer tidigt även denna morgon. Lyxar med en taxi till flyget. Både jag och maken sover som små grisar innan planet ens har hunnit lyfta. Och fortsätter så hela resan. Godmorgon Berlin, godmorgon fredag! 

Obligatorisk bratwurst;


Hotellet är schyssta och låter oss checka in redan när vi anländer på morgonen. Letar upp ett frukosthak för frukost nummer två och efterlängtat kaffe. Frukost verkar förövrigt vara berlinarnas stora kärlek. Överallt kan du äta fina frukosttallrikar till billig penning. 

Kan någon förklara alla dessa rör överallt, rörigt...;

Sedan går vi och går vi och så går vi lite till tills benen värker. Hinner bland annat avverka Berlins motsvarighet till Drottninggatan (kunfurstendamm) och Medborgarplatsen (Alexanderplatz). Är inte speciellt imponerade av hur staden har visat sig än så länge men ölen, korven och kebaben smakade som den skulle. Barnfritt är inte så dumt det heller ibland:). 

Gatukonst på Alexanderplatz;

Tillbaka på hotellet kör vi ett lättare gympass och bastu. Slutkörda efter en låååång dag så tar vi första bästa tyska hak (förmodligen en turistfälla) och får i oss en wienersnitzel. Kanske inte bästa måltiden någonsin. Nu ska vi sova och imorgon är det shopping på schemat.

Selfie när vi trodde att vi var på Alexanderplatz men det var vi inte:);

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar