onsdag 12 mars 2014

Thairestaurang på en tisdag

Igår blev det en sen hämtning på förskolan. Rasmus var dock överlycklig över att vara näst sista barn och förklarar när vi kommer och hämtar att det var bra att han fick vara kvar så länge idag för det var precis det han ville. Eftersom vi var trötta, hungriga och inte alls sugna på att ställa oss och laga mat till barn som förmodligen skulle sura ihop så bestämde vi oss för att gå en promenad till en thairestaurang i närheten. Vilken lyckoträff!!! Nuförtiden är en hamburgerrestaurang oftast det närmaste vi kommer restaurangmat med barnen. Det känns helt enkelt onödigt att lägga pengar på något mer när det oftast blir kaos och gnäll om att maten inte är god. 

Vi kom till restaurangen och humöret var verkligen på topp. Grabbarna älskade restaurangen som är inredd lite som en grotta och mest spännande var toaletten (med fågelkvitter och lianer). Valde lite olika rätter så vi kunde äta lite från varje och barnen berömde maten, åt hur mycket som helst, gnällde inte ett dugg och rasade inte ner en massa mat eller porslin i golvet. Jag och maken kunde till och med känna lugnet och dela på en tisdags-Chang. Vilken vardagslyx! och skönt för oss Thailandsälskare att få lite riktigt god thaimat och skön atmosfär. Under vägen hem från restaurangen traskade grabbarna på helt själva och var superglada och nöjda (tror att dom verkligen gillade upplevelsen) trots att klockan hunnit bli närmare sju. Det kommer definitivt bli fler sådana här kvällar!!! 

Det enda molnet är Hugos trafikvett, eller snarare ovett. Han är helt livsfarlig i trafiken och springer bara rakt ut i vägen. Säger vi åt honom så skrattar han bara och vill springa/cykla vidare. Det är verkligen raka motsatsen till brorsan som alltid har varit extremt duktig på att stanna vid vägar och lyssna på oss när vi är ut och går där det är trafikerat. Det gäller att vara rekordsnabb ibland och man kan inte släppa Hugo med blicken under ens en endaste nanosekund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar