lördag 26 oktober 2013

Rasmusdagen

Idag hade vi tänkt att ha en riktigt mysig dag tillsammans hela familjen och fira Rasmus namnsdag lite grann. Namnsdagsbarnet däremot hade vaknat på helt fel sida och var inte alls på humör. Det tog oss hela förmiddagen innan vi kom iväg till Kista centrum för lite shopping. Eftersom det blev sent så fick det bli hamburgerlunch på Max.

Inte så illa.

Vi har velat ganska länge om hur vi ska göra med barnens rum. Rasmus har ju haft sitt rum och det är också där inne som båda två mestadels leker. Hugo har haft sitt rum att sova i men där står också gästsängen så hans rum har varit lite av ett förvaringsställe. Eftersom Rasmus sover dåligt och gärna springer över till oss på natten så bestämde vi oss, lite hastigt och lustigt, idag på eftermiddagen att prova en flytt. Spjälsängen har packats ner, Rasmus säng flyttades in till Hugos rum så nu får dom sova i samma rum. Kanske kan dom få lite trygghet av varandra i och med det. Vi provar i alla fall...

"Nya" lekrummet.

Rasmus rum, som är mest inrett, får bli ett lekrum och oj vad mycket mer plats det blev! Det verkar som om grabbarna gillade flytten men när det var dags för nattning så ville inte Rasmus alls. Han skulle sova i sitt rum... Det underlättar i alla fall för oss för nu kan en utav oss natta båda utan svårigheter.

"Nya" sovrummet.

Namnsdagsbarnet skulle få välja middag ikväll. Fint skulle det vara med både förrätt (avokado med räkor) och efterrätt (pollykladdkaka). Men när det kom till varmrätten så har han inte riktigt hajat det här med mat. Korv var beställt, potatis i ugnen till försökte vi, nej makaroner skulle det va... och så fick det bli. Är det namnsdag så är det. Korv och makaroner på en lördag, vilken lyx... Och nej, vi tog inte ett glas vin till maten. Det kändes liksom inte passande:).

Lördagsmiddag delux.

3 kommentarer:

  1. Grattis i efterskott Rasmus!

    SvaraRadera
  2. Oj vad stort rummet blev, det är ju skönt att få sova två i samma rum bra idé! Kram

    SvaraRadera