torsdag 11 oktober 2012

Lanta Noi

Igår bestämde vi oss för att göra en liten moppeutflykt tillsammans med morfar och Carro. När Rasmus var lämnad på dagis så tog vi mopparna över till Lanta Noi. Lanta Noi är en utav två öar som Koh Lanta består av. Vi bor på Lanta Yai och det är den ön som är mest befolkad och som har turister. På Lanta Noi bor det en del thailändare men det finns inte så mycket mer. Vi gled runt på våra moppar och fick se vackra landskap och härliga vyer. Eftersom det var en riktigt varm dag så var det skönt med lite fläkt när man körde.

Old Town, Lanta Yai sett från Lanta Noi.

På Lanta Noi finns det bara en strand och resten av kusten består av sten och mangrove. Stranden ser man från den ö som vi bor på och den ser alltid så härlig och folktom ut. Självklart var vi tvungna att åka ut dit för att kolla läget. Det var härlig pudersand och mycket klarar vatten än vid våra stränder. Vi sa att hit måste man ju åka ibland när det blir för mycket folk på andra sidan. Maken tyckte att det var något som bet honom och det surrade en del insekter över vattenytan. När vi kom hem fick vi veta att det var sandloppor och Jesper hade lyckats bli bitten ganska mycket. Det kliar tydligen som bara den och hela ryggen och armarna är fulla av stora bett. Okej, det blir nog inget mer besök på den här stranden och nu vet vi varför den är folktom...

     På färjan över till Lanta Noi.

Fotografiska vyer fanns det gott om.

På kvällen var moster Carro barnvakt. Jag och maken begav oss till Khlong Khong för en middag på stranden och lite solnedgång på tu man hand. Skönt!

1 kommentar:

  1. Visst vet ni att det fungerar enormt bra att badda med vinäger när man blivit biten av loppor!!!
    snart far vi till Spaniens sol!
    Kram
    Maggan

    SvaraRadera