onsdag 31 oktober 2012

Highseason here we come...


Monsunen har vänt och det märks här på Koh Lanta. Från att faktiskt haft väldigt behagliga dagar så har det blivit väldigt hett på dagen men lite svalare på kvällen. Redan på morgonen är det hetare vilket gör det svårare att komma ut och springa eftersom man måste gå upp ännu tidigare. Vattnet har blivit klarare och istället för att blåsa inåt (så att allt skräp kommer upp på stranden) så blåser det nu utåt istället. 

Idag har vi faktiskt en inneförmiddag med AC (vilket är lyx eftersom vi inte brukar ha AC på under dagen). Både jag och maken har druckit alldeles för lite (trots att vi dricker ganska mycket) och känner oss matta. Hugo har dessutom lidit av dålig mage några dagar så vi passar på att chilla inne när hettan är som värst. Ganska skön ibland...

Att monsunen har vänt innebär också att högsäsongen har börjat. Detta märktes inte minst på skolan i måndags. Från att ha varit ganska få fortfarande i fredags på samlingen så var det nog minst det tredubbla på måndag morgon i Salan. När man hämtar och lämnar så kryllar det numera av vuxna och barn. Både bra och dåligt kan vi som har varit med ett tag tycka. Innan kände man alla men nu har man ingen koll alls. Trots allt blir det ju i alla fall fler kompisar att leka med:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar