måndag 4 mars 2013

Grattis pappa!

Drömboende på Koh Ngai.

Jag tror nog att min allra bästa pappa fick sig riktigt skön 50-års helg. I alla fall såg det ut som om han var nöjd då ögonen lyste som bara den mest hela tiden:).  Fyller man 50 år så ska det firas stort, och är man i Thailand så har man liksom råd, så tillsammans med mina systrar och mamma hade hela helgen bokats in. Fredag började på tyska bageriet. Efter det så avgick båten mot Koh Ngai som ligger ungefär en halvtimme bort från Lanta med speedboat. Här hade vi bokat en strandvilla med privatpool till födelsedagsbarnet på Fantasy Resort. Vilket lyxboende! Jag har nog aldrig varit med om något härligare. Precis vid strandkanten låg huset som var väldigt fräscht, med kylskåpet fullt med dricka som ingick och till och med egen kaffemaskin… Här spenderade vi eftermiddagen med gott att dricka och mestadels i poolen med ett litet avbrott för värsta åskovädret. När man bor så fint så vill man knappt lämna det man har så det blev bara en paus för middag på resortens restaurang och sedan tillbaka för kortspel och drinkar.

Kaffemaskin har vi ju saknat från Sverige så det var smarrigt med finkaffe.

Roomservice tack!

Hela lördag förmiddag och några timmar efter lunch hade vi på Koh Ngai för bad och sol. Tyvärr upptäckte vi att Rasmus hade fått feber så han fick ta det lite lugnt. På eftermiddagen var det dags att packa ihop för att ta båten tillbaka till Lanta. Här checkades födelsedagsbarnet återigen in på femstjärnigt lyxhotell. Crown ligger med en härlig utsikt längst norrut på Lanta. Här fick dom eget hus med en stor terrass och vy ut över havet. Medan vi lämnade av grabbarna hos farmor och farfar så fick min mor och far njuta av skumpa och poolbad. Jag och maken anslöt på Crown lagom till solnedgången och för att sedan eskortera vidare till kvällens middag på Layana.

Männen njuter av utsikten från strandhuset.

Jag vågar säga att Layana har en utav världens bästa grillbufféer på lördagar. För 1500 bath per person så får man sitta på stranden med sanden mellan tårna, höra vågorna slå och äta så god mat så att man tror att man är i himlen. Till förrätt åt vi gåslever, krabba, musslor och tartar så att magarna höll på att spricka. Efter det gick vi vidare till grillen för att äta tonfisk, hummer, mera krabba, räkor, lammracks och oxfilé tills det nästan rann ut genom öronen på oss. Det enda molnet på himlen kom när vi skulle äta efterrätten. Vi hade sett ett överdådigt efterrättsbord med chokladbakelser och annat gott. Tyvärr så fyllde dom inte på, så mycket var slut när vi skulle äta, men en del fick vi i alla fall i oss. Allt på buffén är perfekt tillagat och om man inte går på Layana när man är på Lanta så har man missat något. Det är dock barnförbjudet så barnvakt är ju ett måste men jag gillar att barn inte är där. Det är liksom ingen miljö för barn och äter man som om man vore i himlen så ska atmosfären vara därefter också.

Trötta kan man bli efter intensiva dagar och särskilt om man har feber.

På söndagen fick mor och far njuta av hotelllyxen och sedan, efter utcheckning, så var det dags för helgens sista överraskning. Två och en halv timmes spabehandlingar på Dreamy Spa var inbokat. Balinesisk massage, Coconut body scrub och hand- och fotmassage stod på schemat. Vilken tur vi hade som fick vara med och fira 50 åringen och ta del utav en del av den lyx som bjöds på. Grattis pappa!

Utsikten på Crown frätte bort lite grann i kameran men ni kan ju gissa hur vyn såg ut:).

Tyvärr så finns många utav bilderna på mamma och pappas kameror så ni kanske får kolla in dom senare. Måste ju i alla fall visa hur bra vi hade det på stranden på Layana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar