söndag 20 januari 2013

Koh Jum

Ungefär 45 minuters båtresa norr om Koh Lanta, på vägen mot Krabi, ligger Koh Jum. Vi bestämde oss tillsammans med mormor och morfar för att ta en liten miniweekend dit och komma bort från vardagen. För barnen var det en perfekt båttur, lagom lång, och sedan blev vi hämtade med longtailbåt från båten vilket också var spännande. På lördag morgon grundade vi med en stadig frukost på German Bakery och sedan tog vi båten över till Koh Jum.

Nästan som Lanta under lågsäsong fast det är Koh Jum på högsäsong.

Finaste grabbarna ställde för en gångs skull upp på fotografering. Kanske lärde jag mig nått på kursen ändå:).

Koh Jum är en sömning liten ö. Kanske såg Koh Lanta ut på ett liknande sätt för ungefär 10 år sedan. Här träffar man på mycket utav lokalbefolkningen, vägen (ja, för det finns bara en) har en liten bit asfalterat, övergår sedan till grus för att tillslut slingra sig ut i små kostigar på väg in i djungeln. På stranden var vi nästan ensamma och det var inte många turister som har hittat hit. En något stenig strand och kanske inte den mest barnvänliga men vattnet var härligt klart och det gick bra att snorkla (och att faktiskt se fiskar) direkt från stranden. Detta var väldigt uppskattat av Rasmus men badskor hade nog varit idé att ta med.

Här bodde vi. Ganska spartanskt men i alla fall AC. Att det var lyhört och att man hörde kossorna råma utanför spelade mindre roll för en natt.

En drink på Rock bar. Kanske inte barnvänligaste stället men mysigt var det enligt Rasmus.

 Vi gillade Koh Jums sömnighet, stressfriheten och uppblandat med lite reggae stuk skulle vi lätt kunnat stanna några dagar till. På restaurangerna var det no hurry - don´t worry som gällde. Tyvärr blev det bara en natt eftersom helgen är kort. Vi hann dock med att se ganska mycket ändå, snorklade, hyrde vespa, drack drinkar och badade.

Letade efter apor i djungeln och fick ta en paus i trappan på väg upp.

Spännande att kolla in gumminträden och gummit som kom ut från trädet. 

Prisnivån var något lägre på Jum än på Lanta. Tyvärr blev vi lite blåsta på boendet då vi bara hittade ett ställe med A/C på internets bokningssida. Det fanns massor av trevligare ställen som nästan alla hade några A/C rum och till ett mycket bättre pris. En bungalow med A/C ligger på runt 1000 bath och maträtterna ligger runt 60 bath för en thairätt.

Jag och maken på vespautflykt. Vägkvalitén var blandad men vi tog oss ända till norraudden. 

"Freedom bar" ligger längst norrut och ja, det är frihet det här!

Tänk att en helg känns så mycket längre bara man kommer bort ett tag. Vi fick en riktigt skön helg tillsammans med massor av kvalitetstid! Imorgon börjar min nya kurs, dags att ta tag i livet igen:).

Dags att åka hem igen. Om vi återvänder? Ja, det tror jag!

1 kommentar:

  1. Åh, Koh Jum är underbart!
    Jag och min man var dit för första gången för två år sedan, nu i vintras hann vi dit i två omgångar under vår vistelse i Thailand. Nu har vi fått barn också så det är viktigt med barnvänliga ställen för oss, vi har alltid bott på Season Bungalow och det är det absolut bästa. Underbar personal och prisvärt! Prova det nästa gång :)

    SvaraRadera