tisdag 28 oktober 2014

Skog, svamp, sol och simmärken

Vilken fantastiskt härlig dag som fick avsluta vår visit här i Tranemo. Solen har skinit på oss och termometern har krupit upp mot 16 grader. Slutet på oktober och det är galet bra! Vi började dagen med en promenad genom hela samhället upp till gammelfarmor och gammelfarfar. Där bjöds vi på lunch med efterrätt! På vägen hem passade vi på att titta till gammelgammelfarmor Ingrid och Gustafs grav. En liten pumpa fäste vi på graven enligt önskemål från femåringen.

Två i en vagn funkar när benen är trötta.

När vi kom tillbaka hem till mormor och morfar så bar det ut på svampplockarpromenad i skogen. Hittade en massa kantareller och trattisar. Även ett tomteskägg hittades och treåringen begav sig direkt ut på tomteletarfärd.

Sol och fint ljus innebär så klart att jag måste fram med kameran:)

Avslutade kvällen med tacokväll (enligt önskemål från mig:)) och sedan fick femåringen bege sig med morfar till badhuset igen. Han hade längtat efter att få ta ett simmärke till och lyckades simma till sig en guldgroda i stora bassängen. Gissa på att mungiporna var ända upp till öronen när han kom hem med den. Vi som var kvar hemma passade på att sätta fart på bastun för lite extra värme.

Lite lek med gammelfarfar.

Har även hunnit bli rejält förbannad på att vi fortfarande lever i ett icke jämställt samhälle år 2014 när det kommer till föräldraledighet. Att kunna behandla män som vill ta ut föräldraledighet lite hur som helst verkar vara helt okej och helt åt h...vete... Hur ska det någonsin bli bra om de som vill ta ut ledighet behandlas som skit??? och hur gör man för att gå vidare i sånt, när ord står mot ord liksom???

Gammelfarmor bjöd på tvårätterslunch.

Jag älskar skogsbilder och ljuset som finns i skogen!!!

Kolla vad jag har hittat!

Morfar visar sina bästa svampställen.

Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar