måndag 16 september 2013

Gutenmorgen, godmorning and aufwiedersen

I helgen har vi verkligen haft hjärngympa här hemma. Med en tyska, en engelsman och en tvåspråkig grabb på besök så har vi börjat tänka på engelska men även prata med andra människor på tunnelbanan på, ...ja, just det engelska. Kom på mig själv över att jag konverserade med en tjej på tunnelbanan på engelska och när jag väl kom på det så kunde jag ju inte direkt byta över till svenska... Egentligen har det varit en ganska lugn helg men på något vis så känner vi oss ändå totalt överkörda av trötthet. Det måste vara just det där med att prata och tänka på ett annat språk hela tiden (är helt enkelt inte vana längre). Till vår stora lycka så lekte grabbarna jättebra med varandra trots att dom inte riktigt förstår varandra. Eller, jo det tror jag faktiskt att dom gjorde ganska bra. Kroppspråk och att prata sitt eget språk funkade alldeles utmärkt och i slutet av helgen så räknade både Rasmus och Hugo på engelska för fulla muggar. Dessutom är ju faktiskt tyska och svenska ord ganska lika ibland.

Äppelpaus i Hagaparken.

Att jag är en strukturerad och planerande människa underlättade nog den här helgen och imponerade på våra gäster. Vi hade gjort listor i förväg på alla måltider och all mat var inhandlad redan innan dom kom. På så sätt hade vi tid att bara umgås och slapp springa till affären titt som tätt, stå i köket hela tiden och klura på vad vi skulle äta. Skönt!

Promenad på Skansen.

Fredagen börjades utan mig med ett besök i Mulle Meck parken. Att förklara på engelska vem Mulle Meck är kan ju vara svårt så vi fick googla upp namnet på både engelska och tyska. Verkar dock inte vara någon internationell kille den där Mullen för dom hade ingen aning om vem han var:).

Vänner.

På lördagen blev den en skön långfrukost och sedan dags för sightseeing. Ibland är det bra att ha gäster utifrån så att man får se Stockholm på ett mer turistigt sätt. Vi vandrade i Gamla Stan och tog sedan båten över till Djurgården för ett besök på Skansen. Tänk att vi fortfarande hade turen att få njuta av en sommarhelg med värme och sol.

Precis som förr.

På söndagen så blev det en promenad i Hagaparken och sedan fick dom vuxna gästerna lite egentid ute på stan medan Luca stannade och lekte hemma hos oss. Då kunde jag och maken passa på att ta en välbehövlig powernap:). Vi har haft en toppenhelg med våra Koh Lanta vänner (som vi haft turen att träffa under båda våra långvistelser) och till våren får vi allt ta och sätta oss på flyget till Wiesbaden. Rasmus grät i morse när dom hade åkt så det måste vara ett mycket gott betyg.

Det börjar bli höstigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar