måndag 12 augusti 2013

Gröna Lund

För ett tag sedan så fick Rasmus en uppgift. Hans mamma och pappa höll på att bli galna över att aldrig få sova ordentligt en hel natt. Varje natt vaknade han runt två, vägrade komma över själv till vår säng, och gallskrek rakt ut tills vi kom och hämtade honom. Det innebar att alla vaknade med ett ryck och var inte alls bra för totalsömnen. Tillslut fick han ett krysschema. När han lyckades få tio kryss, det vill säga när han sov hela natten i egen säng (i bästa fall) eller kom över själv till vår säng (i näst bästa fall så att vi i alla fall inte behövde vakna), så skulle vi åka till Gröna Lund. I lördags var uppgiften grejad och klar! Sedan vi införde schemat så har han kommit över själv varje natt och det har gjort att vi fått de timmar vi behöver sova i sträck = lyckligare föräldrar. Idag slog vi alltså slag i sak och begav oss till Grönan. Hugo sover redan i sin säng hela nätterna och har dessutom börjat ta riktigt sköna sovmornar till åtta/halv nio... Dessutom har han skippat dagsömnen två dagar i rad nu utan problem. Så han var också väl värd en sväng på Grönan:).

Farfars bilar är lycka för en biltokig 2-åring.
Vi var där klockan elva och åkte konstant från då och fram till klockan fem (endast en liten ynka paus för lunch). Grabbarna älskade det och vi föräldrar är nu ganska slut. Rasmus är lite mer feg när det kommer till karuseller men Hugo däremot ville åka allt och blev sur när han inte kunde åka allt. Tre i topp var enligt 2- och 4-åringen; 1) Lustiga huset 2) Farfars bilar 3) Nyckelpigan

Dags för nyckelpigan.

Trots några små regnskurar så klarade vi oss ganska bra. Lite regn gör för övrigt inte så mycket eftersom det oftast reducerar köerna:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar