fredag 19 februari 2010

Phi Phi - Krabi Town, tillbaka i verkligheten:)


...
Idag har vår gäst (Rasmus morfar) och barnvakt åkt hem igen. En vecka går så himla fort. Det har varit en intensiv vecka med mycket på schemat (vi är inte riktigt vana vid tempot nu för tiden:)) och kul med lite extra sällskap. Sista dagen i Ao Nang drabbades både jag och pappa av magproblem så det blev en slappardag vid poolen. I tisdags drog vi vidare till Phi Phi öarna. Jag och Jesper har ju varit där innan för ungefär två år sedan och det var helt underbart. Denna gång hade ön förändrats totalt och vi möttes av ett kaos med massor av folk... Det var lite tråkigt att det var så förändrat...
...
Vi hade bokat en bungalow som såg bra ut och hette Bamboo mountain view. När vi kom dit fick vi en chock... Bungalowen vi skulle ha låg långt upp på berget och för att komma dit var man tvungen att klättra på fallfärdiga stegar... Inte optimalt med lilleman. Hela bungalowen lutade så man fick svindel och sängarna vågar vi knappt nämna. Fjädrarna stack upp ur madrassen (inte jätte skönt att sova på). Som tur var lyckades vi byta bungalow efter en natt och hamnade längst ner vid poolen. Eller pool och pool den var inte så fräsch men det var i alla fall skönt att slippa konka på allting hela tiden. Det berodde nog mycket på lilleman att vi fick byta, ibland är det tur att ha en liten med som kan charma:)
...
Boende på PhiPhi;
...
Phi Phi var som sagt en liten besvikelse men vi gjorde vad vi kunde. Onsdagen åkte vi ut med dykbåt för att göra vårt första fundive och pappa sitt första dyk på typ tio år:). Jag och Jesper delade på två dyk och fick se lite hajar och sköldpaddor. Torsdagen tänkte vi att vi skulle gå till en annan strand som heter Longbeach och gena genom djungeln. Kanske inte världens smartaste idé... det tog oss ungefär en timme och vägen var inte direkt rak. Den gick upp upp upp, lite ner och sedan upp upp upp igen. Men vi fick i alla fall se sådant som de flesta andra inte ser:)
...
Jesper spexar;
...
Idag vinkade vi av pappa på PhiPhi då han tog båten till Phuket för flyg hem till kalla Sverige och vi tog båten åt andra hållet mot Krabi Town. Här har vi checkat in på ett litet hotell mitt i smeten. Inga stranddagar här inte.... Men det känns skönt och kul att få lite omväxling. I Krabi Town finns det knappt några turister och priserna är väldigt humana. Det var precis som vi lämnade det för två åt sedan:) Vi fick ett rum längst ner med utgång till poolen vilket passar bra när vi har Rasmus. När han sover kan vi ligga och sola lite grann:) Ikväll har vi traskat runt på lite olika matmarknader. Åt middag för 100 bath (ca 20 kr) inklusive efterrätt för två personer. Inte illa!
...
Snart dags för plurret;
...
Nu kan man börja se tre små tänder som tittar upp i underkäken på Rasmus. Det är vasst och lite vitt men dom har inte riktigt tittat ut. Dags att packa upp tandborsten:)
...
Jag och Jesper återupplivar lite gamla minnen på PhiPhi. Kollar Thaiboxning och dricker buckets:);

4 kommentarer:

  1. Hej. Synd att ni inte frågade oss om vandringen till long beach. Den gjorde vi också.
    Maggan var inte på sitt bästa humör efter den vandringen om jag säger så
    Farfar o farmor

    SvaraRadera
  2. Hej hopp! Här vräker snön ner, FORTFARANDE. Snart är det så de räcker till nästa jul.. Tur att ni skickade hem pappa för mamma har inte sovit på en hel vecka:)

    SvaraRadera
  3. Tack för en trevlig vecka, födelsedagspresenten och ett trevlig umgänge. Saknar er och Thailand redan, efter att ha skottat en halv meter snö på två dagar.
    Pappa/svärfar/morfar

    SvaraRadera
  4. Av korten att döma så ser det ju ut som en rätt så skön semester!
    Idag har vi sol i Borås, dock 40 grader kallare skulle jag tro än vad ni har det. Annars springer dagarna i väg, dvs allt är PRECIS som vanligt!
    Kram!!

    SvaraRadera