tisdag 23 februari 2010

Mosquitos, mosquitos, mosquitos...

Wow, nu ar vi i Sri Lanka och det ar verkligen annorlunda Thailand pa alla satt och vis. Hade glomt lite grann hur det var. Vi bor hos Diana och Suranga med deras tva dottrar Sanuthi (2,5 ar) och Dinuthi (6 man). Dom har ett stort jatte fint hus men ingen AC och massor med mygg. Sover med flakt men det hjalper knappt sa man ar klibbig hela tiden. Dom bor ganska langt fran stranden sa vi har inte varit dar an.
...
Maste saga att det ar lite jobbigt att vara gast har eftersom man blir uppassad som kungar och far inte ens pocka undan tallriken sjalv. Det ar dock lite konstigt (for oss...) for dom ater aldrig med oss utan vi far alltid ata sjalv forst och sedan ater dom. Den enda mat som ats har ar rice and curry vilket innebar grytor tillagade pa samma satt men med antingen gronsaker, fisk eller kott i. Allt ar valdigt starkt och smakar samma sak... Detta ater dom morgon, lunch och middag... gissa om vi kommer langta efter thaimaten nar vi kommer tillbaka till Thailand:) Hur som helst sa ar det kul att vara har igen och halsa pa! Det blir inga bilder nu eftersom vi lanar deras dator sa dessa far ni se sedan. Hoppas bara att ni forstar var som skrivs:)
...
Vill ocksa bara saga att Srilanka airlines formodligen ar det basta flygbolag vi akt med! Rasmus fick en egen sang sa han sov hela vagen vilket innebar att mamma och pappa fick ata i lugn och ro samt ta ett glas vin:). Pa Thai var gransen 6 man for bebisar i sang men har var det tva ar. Stor skilnad? Vi tackar och tar emot eftersom det var otroligt skont. Dom som inte satt vid en vagg hade dessutom egen tv med kanaler och tv spel. Maten var riktigt god. Har flygplansmat nagonsin varit det forrut...? Eller vad sags om smoked red snapper till forratt, chicken masala alt biff till varmratt och banankaka till efterratt:)

1 kommentar:

  1. Vad skönt att lille R fick egen säng! Massa kramar till er!

    SvaraRadera