lördag 20 juni 2015

Midsommar i Stockholm

De senaste åren har vår tradition varit att fira midsommar utmed Norrlandskusten. I år blev det dock ändrade planer eftersom värdparet hade planerat ankomstdag för barn nr tre just på midsommarafton. Typiskt då just Norrlandskusten verkar ha haft det allra finaste vädret... Här i Stockholm fick vi hålla till godo med regn heeeela dagen.

Vi firade med vänner i Sköndal, 8 vuxna och 7 barn inomhus hela dagen kan ju innebära totalt kaos:) men det funkade ganska fint eftersom vi hade uppstyrda aktiviteter mest hela tiden. Började med traditionell sillunch och efterföljande fika med jordgubbar, grädde och kladdkaka. Klämde också in långdans inomhus, runt i huset:) då midsommarstången utomhus inte kändes speciellt lockande. Barnen tyckte det var superroligt men jag saknade att binda några blomsterkransar:(. Efter det blev det skattjakt för hela slanten. Det var ledtrådar hit och dit, uppdrag och kluriga gåtor innan barnen hittade skatten. Vi trotsade tillslut regnet och gick ut och rastade barnen en sväng innan grillmiddag. Jag och maken hade en hel uppsjö med lekar men allt hann vi inte med (tur då har vi några i skjortärmen kvar:)).

Grabbarna var superduktiga och höll sig vakna hela vägen hem när vi åkte buss och tunnelbana fast vi inte var hemma förrän vid tolvsnåret. Idag belönade dom oss med sovmorgon ända till 9.30!!! Helt galet bra, så länge har dom nog aldrig sovit innan...

Jag har lånat några bilder av Gabriel och Maja, tack för det!

Silllunch.

En klassisk midsommartallrik.

Långdans.

Fina fikakillen.

Jordgubbsfrossa.

I skattjakten hittade barnen pengar som gick att äta = lycka!

Hugo är ganska bestämd över att det är han som ska ta hand om sin kusin:)

Skattjakten involverade de flesta, stora som små...

Full fart i rutschkanan.

Kusinerna.

Söt liten kille:)

Måste passa på att hoppa i värsta geggpölarna.

Bus!

Klassiskt midsommarväder.

Grabbarna vid grillen.
Klart man tar hand om sin kusin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar