söndag 14 juni 2015

Mat- och träningsinspirerad helg

Fredag; underbart sommarväder!!! Passar på att bjuda familjen Blom på trerätters och vi kan sitta ute på uteplatsen läääänge...

Lördag; Cyklar till Hagaparken för häng med familjen S/N. Ingen bebis kom ut så vi fortsatte hem till oss för grillat. Fortfarande fantastiskt väder. Grabbarna sprang och sprang och sprang runt Hagaparken ett flertal gånger. Rasmus har gett sig den på att han ska vinna Prins Daniels lopp i höst så han vill mest träna hela tiden:). Dessutom hittade dom ett riktigt fint kojbyggarställe uppe i skogen, lycka!

Söndag; Mulet, kallare och droppar av regn i luften. Riktig sovmorgon, brunchaktig frukost och sedan iväg en sväng till gymmet. Är så galet skönt när grabbarna cyklar själva till gymmet och vi kan springa bredvid. Kändes tungt att träna idag... När vi kom hem så ville Rasmus träna mer så det blev några varv runt Näckrosparken medans mina ben kändes som sega betongklumpar. Favoritprogrammet för grabbarna är just nu "Halv åtta hos mig". Dom fullkomligt älskar det. Idag var det dags att ta intresset vidare. Dom fick själva komponera en trerätters meny (med lite hjälp), handla, laga mat, duka, plocka ur diskmaskinen och bjuda in till middag. Efteråt fick jag och maken sätta poäng och hela ansiktena lyste när dom överöstes av beröm. Menyn bestod av kött?!...(parmaskinka) och melon till förrätt, pommes/kyckling/sallad/tzatziki till varmrätt och pollykladdkaka med glass till efterrätt. Det här får nog bli någon slags tradition:).

Fredagens förrätt blev en rödbetscarpaccio. Nyhet som blev favorit.

Efterrätten var en apelsinchokladmousse med kanderade nötter. Den var också helt fantastiskt god!

Nästan hela gänget samlade för första utemiddagen (fru Blom var fotograf:))

Bästa vännerna visar musklerna

Härlig sommardag i Hagaparken.

Äntligen var det skönt med picknick i det gröna.

På äventyr i skogen.

Cool koja bland coola träd.

Tittut!

Och här är jag!

Alla kojbyggarna.

Några var tröttare än andra när vi kom hem:)

Andra middagen ute! Och den där bebisen kan väl också komma ut snart:)

Mästerkockarna lagar kladdkaka.

Stolt servitör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar