torsdag 21 november 2013

Lussebullsbak

Wow vad svårt det är att ta sig upp ur sängen på morgonen just nu. Man känner sig helt slut och som ett vrak när man vaknar. Trots lika få timmar sömn på sommaren så är trötthetskänslan inte i närheten av den som kommer krypandes nu... Känner att varenda liten ljusstråle behövs för att få lite energi. Samma sak på kvällen. Vid sju är jag i princip redo att krypa i sängs. 

Vill du smaka lite deg?!

Tur då att det finns guldkorn i vardagen som till exempel lussebullsbaket i går kväll (har just för tillfället utnämnt onormala-onsdagen till bak-onsdag eftersom det är mycket som ska fixas innan jul). Visst, jag vet att det var lite tidigt men jag vill verkligen inte känna en massa julstress fram i december så det är lika bra att vara ute i tid (dom gå ju frysa in)... Hugo älskar att baka och ville gärna hjälpa till med att både göra degen, att baka ut och sätta russinen. Rasmus hjälpte till med utbaket men hade före det inte riktigt tid och lust. Gud va gott det är med nybakade lussebullar! Gäller att njuta för sen blir dom snabbt torra och efter ett tag blir man inte så sugen. Brukar alltid få slänga dom sista efter jul.

Fokuserad bullbakare.

3 kommentarer:

  1. Mmm vad gott! Jag älskar lussebullar så vi hoppas det finns några kvar till nästa helg, vi längtar. Kramar

    SvaraRadera
  2. Åh, smaskigt. Ser fram emot en julfika hos er när vi är tillbaka :)

    SvaraRadera
  3. Å så gott! Ska försöka baka lite lussebullar i helgen. Skickar lite värmeenergi, tyvätt ingen solenergi då den lyst med sin frånvaro ngr dagar. Kram

    SvaraRadera