Jodå, igår var det dagen som jag och maken blev tillsammans för tolv år sedan. Jag hade planerat in barnvakt i form av faster Maja och Gabriel samt bokat bord på Regissörsvillan i Gamla Filmstaden. Allt utan makens vetskap. Ja, han hade nog glömt av vilken dag det var helt totalt... Min man är bra på mycket men att komma ihåg och uppvakta är inte hans starkaste sida:). Han tjatade om att Löven mötte Djurgården klockan fyra och fattade inte alls varför vi hade så bråttom från dagens barnkalas. När jag öppnade skumpan kvart i fyra så undrade han vad det var som smällde i köket. Fick då upplysa honom om att det kanske var något som han hade glömt?! När det sedan ringde på dörren klockan fyra och Maja och Gabriel stod där så undrade han vad dom gjorde hos oss (dom kunde ju inte veta att vi var hemma:)). Det var väldigt trevligt att riktigt kunna överraska!
Älg är sååå gott! |
Vi begav oss först till Backstugan för en fördrink och sedan vidare till Regissörsvillan. För er som inte har varit där så är det ett måste. Det är det absolut bästa stället vi har varit på. Har varit där en gång tidigare och det var lika bra då. Det är väl värt en resa från stan för er som inte bor i Solna. Servicen är helt extraordinär. Man hälsas välkommen och det berättas historier om vinerna man dricker samt för varje rätt så får man den målat beskriven. När man går på toaletten så viker dom ihop servetten och lägger den i ordning. Personalen är sååå trevlig men glöm inte att boka bord för det är litet och finns inte så många platser. Sen kommer vi till maten och den är helt gudomlig. Varenda rätt var så att det smälte i munnen och smakerna verkligen gifter sig med varandra (klysch-VM...:)). Dom använder verkligen helt fantastiska svenska råvaror. Eller vad sägs om den 4-rätters meny som vi valde;
* Råraka med Löjrom från Kalix, syrad Grädde från Oviken och Rödlök
* Soppa på svensk Hummer med Vaktelägg och Kryddgrönt
* Grillad svensk Älgfilé med Hasselbackspotatis samt Ankleverglaserad Älgsauté med Mandelkremla och Rimskivling från Värmland, Havtornscurd och syltade Rönnbär
* Varma Hjortron med Punschglass, Björnbärscoulis och Mandelflarn
Till det valde vi vinpaketet och behöver jag nämna att vi i princip rullade ut därifrån när vi var klara. Jag lyckades inte ens äta upp efterrätten eftersom jag var så mätt... Det behövs sådana här helt fantastiska kvällar ibland med bara mig och maken. Att man får vara tillsammans, känna vad maten smakar och kunna prata till punkt, det, tillsammans med fantastisk mat gjorde en riktigt bra kväll! Tack till barnvakterna som ställde upp!
Dessert. |
Härligt med överraskningar det förgyller verkligen! Stort grattis till er Kram.
SvaraRaderaGlad att det blev en så lyckad överraskning och fin kväll! Vi hade det också mysigt på Hadselstigen :)
SvaraRadera