lördag 14 januari 2012

Fullspäckad dag

Dagen började med att vi vinkade av pappa som skulle iväg och spela pingis. Sedan packades bilen för att bege sig till gympahallen för lite motion. Det var lite spring och lek på bamsegympan men roligast var nog ribbstolarna som man kunde klättra i. Rasmus ville i alla fall definitivt gå dit igen.

Redo för Bamsegympa!
 Efter gympan hämtade vi upp Ida som lovat skjutsa oss till tåget som skulle ta oss mot Tranemo. Ett barn på ryggen, ett barn att hålla i handen, en bilbarnstol att bära på valfritt sätt, en skötväska om halsen, en bag om halsen och en fikakasse i handen = tungt. Men man är ju ganska van att vara packåsna så det gick bra:) Vi kom på tåget och började med att äta pannkakor ur medhavd matsäck.

Fikapaus på tåget.

Rasmus hade fått lite egna pengar av pappa att stoppa i sin plånbok för att köpa något på tåget. Detta berättade han stolt för tanterna i sätena bredvid:) och sedan fick han gå och välja en lördagschokladbit. Det är alltid lite meckigt att resa själv med två barn... När vi precis satt oss och dukat upp fikat så säger Rasmus givetvis att han måste gå och kissa (fast man frågat innan om han behöver) så då är det bara att släppa allt och rusa... Tågresan gick bra även denna gång. Rasmus har inte sovit på hela dagen på grund av alla spännande intryck och Hugo blev väckt varje gång han lyckades somna (antingen för att gå på gympan, hoppa på tåget, byta tåg...). Totalt fick han sova 35 minuter idag och några utav dom blev på tåget i alla fall.

Tillslut somnade Hugo gott i sin bilstol.
...då kunde mamma och Rasmus busa lite:)
När vi anlände till Borås så blev vi hämtade av mormor och morfar, åkte direkt på kusins 16 års kalas, lastade av grejer hos mormor och morfar och sedan vidare till gammelfarmor och gammelfarfar på middag. Då var det två trötta grabbar som jag hade med mig till middagen. Hugo somnade i bilen dit och sov hela tiden, Rasmus höll på att somna vid matbordet och fick knappt i sig en bit utan gick själv och la sig i sängen. En tidig kväll för oss alla tre blir det nog. Eftersom mormor och morfar är ute på baluns så hoppar nog jag också i säng *gäsp* efter en intensiv dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar