måndag 10 oktober 2011

Trotsålder?

Vad gör man med en otroligt trotsig 2,5 åring? Tips mottages gärna...

- När han kommer över till vår säng så skriker han att han inte får plats, att han ska ligga på ett ställe och sedan ska han helt plötsligt ligga på ett annat ställe...

- Han ska bestämma vad vi ska göra och gör vi inte på hans vis så skriker han

- När han skriker så är han i princip okontaktbar och går inte att prata med

- Han äter inte när han är hemma och äter han någonting så är bordsskicket helt bedrövligt

- Han skriker ofta och mycket...

Väldigt mycket ilska och frustration finns det hos vår grabb just nu och den är väldigt svår att hantera. Från att ha varit väldigt snäll har han gått till att bli helt omedgörlig. En pedagog på förskolan sa att det är så det är, ett steg tillbaka för att sedan ta ett stort kliv framåt men vi river vårt hår här hemma...

1 kommentar:

  1. Åh så skönt att höra att det inte bara är vår kille som beter sig så där. Precis det du beskriver gör vår Rufus också! Det är ju inte roligt när de håller på men det lättar faktiskt lite att höra att det kanske tillhör åldern.

    Jag vet inte vad man ska göra. Vå försöker att inte ge honom för mycket uppmärksamhet när han tramsar vid bordet till exempel eller när han trotsigt gör tvärtemot vad vi sagt. Någon gång har vi blivit riktigt arga men det verkar han inte förstå än, han blir mest förvirrad :) JAg tror att vi fortfarande försöker avleda med annat men det börjar bli svårt.

    Du får gärna höra av dig om du hittar en bra "metod". Tycker det är roligt att läsa om er vardag som i mångt och mycket påminner om vår.

    SvaraRadera