onsdag 11 maj 2011

Nu är bebis/lillebror här!

Ja, det blev ju inte så mycket till tävling... för så fort bebisen hörde ordet tävling så fick den bråttom ut...En riktig liten tävlingsmänniska med andra ord, verkar passa in i familjen Wallenberg:) På förmiddagen låg man och solade på balkongen. Sa till Jesper att det eventuellt kunde vara något på gång men inte mer än så. Gick och vilade en stund på eftermiddagen och efter det fick jag ganska starka värkar men inte så regelbundet. Jesper fick i alla fall gå och handla lite proviant på affären och vi packade väskan. Hämtade även ett babyskydd hos grannarna för säkerhets skull samt ringde och förvarnade Maja. Vid fem ringde vi BB-Stockholm men dom tyckte vi skulle avvakta. Ringde igen en timme senare och då sa dom att ja ja om du känner att du behöver komma in så får ni komma...

Vid halv sju på kvällen var vi inne på förlossningen och 20.51 kom lillebror ut. Snabba ryck med andra ord. Barnmorskan sa att hade vi väntat hemma en halvtimme till så hade det nog blivit förlossning hemma... Det enda som hanns med var lite lustgas och i en krystvärk var han ute. Barnmorskan hade precis gått ut ur rummet så hon var inte ens med utan en undersköterska och Jesper var dom enda som var där och dom fattade inte heller riktigt vad som hände:)

Lillebror kom den 9 maj, vägde 3195 gram och var 49 cm.

Fick stanna över natten på BB-hotellet och sedan var det bara att checka ut på förmiddagen. Allt gick så himla fort och mindre än ett dygn senare var vi hemma igen... Rasmus var mega stolt över lillebror och har hållt i honom, kramat honom och tagit hand om honom. Kan även se viss avundsjuka ibland men det är väl ganska normalt. Lillebror ska vara med i allt och får helst inte sova... I natt kanske man har sovit totalt en timme eftersom bebis har varit ganska krävande. Tur att Rasmus sover som en stock och inte verkar störas. Då var man inne i gunget igen... Johan kom förbi med Almas vagga och babyskydd igår kväll som vi ska låna. Vi var ju inte speciellt förberedda på det här... En dag ledigt från jobbet var vad man fick och jag som hade räknat med två veckor minst i solen:) I dag ska vi gå och låna en vagn från Anna och Olle (som redan har syskonvagn) eftersom vi inte har fått våran än... Vi mår bra allihop, om än lite trötta:)!

Lite bilder kommer i nästa inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar