lördag 25 december 2010

God Jul!

Redan inne på tredje lediga dagen... Anlände till ett snöklätt Umeå (förmodligen som alla andra delar av Sverige just nu...) dan före dopparedan. På Arlandas inrikesterminal var det kaos och hur mycket folk som helst men planet gick ändå hyffsat i tid. Rasmus var jätte duktig och bar sin väska hela vägen själv och stod i kön utan att springa iväg. När han sedan fick se planet så var han mäkta imponerad. Det märks så tydligt att han är mer medveten nu. Flygresan gick smärtfritt förrutom när vi skulle försöka ta av overallen på Rasmus vilket han absolut inte vill så han skrek som en stucken gris. Flygvärdinnan var väldigt förstående och kom med ett litet leksaksflygplan och sedan var allt glömt och förlåtet igen:)
...
Väl framme i Umeå så var det 22 minus grader vilket är lite för kallt även för Norrland. När vi var ute och gick så frös nästan ögonfransarna fast i varandra och det blev en hinna på ögonen om man inte blinkade tillräckligt snabbt. Men kylan här är ändå mycket mer behaglig än i Stockholm. 18 minus i Solna innebär att man faktiskt inte kan gå ut men här kan man vara ute en liten sväng...
...
Dan före dan spenderades först med att träffa Johan, Lina och Alma eftersom det var Johans födelsedag och vi blev bjudna på tårta hos hans mamma. Sedan var det dags att klä granen och Rasmus gick in för detta med liv och lust.
....
Kul att hänga upp kulor i granen med farfar;
...
Högt upp ska dom vara...;

....
På julaftonsmorgon hade så klart tomten kommit med paket i strumpan till Rasmus vilket han struntade fullkomligt i... Han ville mycket hellre busa med faster Maja men tillslut öppnade han paketen som innehöll pärlor, pärlplattor och en marrackas. Sedan var det dags för risgrynsgröt som jag hade gjort till ett helt kompani (så det blev mycket ris a la malta sedan:)). Rasmus åt som vanligt gröt för ungefär tre personer... och sedan pärlade vi en stund.
...
Pyssel;
...
Fokuserad pärlare;
....
När gröten var uppäten så begav vi oss ut i pulkabacken ett litet tag men ganska snart så sa Rasmus; in, in och ville gå in för att han frös.
...
Snowracern var roligast;
...
Efter pulkabacken svirade vi om till finkläderna för då var det dags för lunch. Det kanske inte var min favorit med dopp i grytan men jag och Rasmus käkade skinkmacka och korv istället medans Jesper var glad över doppet.
......
Det klassiska julfotot. Obeservera att jag och Rasmus ser ut som miniatyrer i jämförelse med pappagiganten som sitter på huk...;
....
Rasmus gammelmormor var på besök under lunchen men orkade sedan inte mer och fick skjuts tillbaka till Holmsund. När farmor och farfar kom tillbaka så dök jultomten upp. När det knackade någon på fönsterrutan och Rasmus kollade ut så stod tomten där och Rasmus gallskrek (för er som var med på möhippan när jag kidnappades så var det ungefär samma skräck som lyste i ögonen). Han lugnade sig dock ganska fort och satt sedan bredvid tomten på golvet. Någon kram ville han inte ge när han fick paket utan sa bestämt "Nej" men den enda som fick hjälpa honom att öppna paketen var "tårtan" som tydligen var namnet på tomten:)

Spännande med tomten;
......
Utav alla presenter med bilar, lego, instrument (Johan och Lina vi vet var ni bor och att ni också har ett barn...) och tågbana så var en stor spade det allra roligaste och så den här lådan som en skjorta låg i...;
...
På slutet när tomten skulle gå så fick han tillslut en kram och Rasmus kände lite grann på hans skägg. Sedan vinkade han hejdå och pratade om "tårtan" som var väldigt fascinerande.
...
Tomten, Pappa och Rasmus;
...
Pappa fick en suspensor av Rasmus i julklapp så dom kan busa utan att mamma behöver höra aj, oj, aj hela tiden. Pappa blev så här glad och tyckte att det var den bästa presenten;
...
Sedan kom granntjejerna in med ännu en favoritpresent som Rasmus också ville använda på direkten. Det var en surfbräda som man kan åka på i snön (eller som här på golvet funkar också bra);
...
Jippie! Hela familjen får plats och kan åka;
......
När tomten hade gått så var det dags för julbord och några norrländska specialitéer fanns med såsom renhjärta och älgköttbullar. Den hemgravade laxen kunde ju tyvärr inte jag smaka men enligt Jesper så var den bäst.
...
Imorses tog jag och Jesper sovmorgon och klev inte upp förrän närmare tio, skönt! Sedan var det bara att dra på sig alla kläder för att gå ut i snön igen. Temperaturen visar dock bara 14 minus och det var riktig behagligt.
...
Rasmus gömmer sig i vår lilla handbagageväska;
... ..
Pappa och Rasmus var såklart tvungna att prova nya brädan! Ser väldigt mörkt ut men det var ljus och härligt...;
...
Men snowracern är fortfarande högst upp på favoritlistan enligt Rasmus och får bara åkas tillsammans med farfar eller faster Maja.
....
Nu sover lillprinsen sött och själv kan man slappa lite grann. Det är ju trots allt juldan.
Varma julkramar till er alla och mys mycket för nu är det snart över:)!

2 kommentarer:

  1. Det ser ut som ni har det mysigt och juligt många julkramar till er också mamma

    SvaraRadera
  2. Tack för ett gott skratt (familjefotot)!
    Hur får du förresten så bra fason på bilder och text?

    SvaraRadera