lördag 27 november 2010

Pepparkaksbak och pulkapremiär

Idag var det dags för pepparkaksbak. Degen har legat och gottat sig i kylen ett dygn, nya pepparkaksformar är inhandlade och Rasmus har fått ett eget litet förkläde samt kavel. Då var det bara att sätta igång! Linnea kom också förbi och hjälpte till. Vi lyssnade på julmusik för att komma i rätt stämning och Rasmus tyckte att det var väldigt spännande. Han tröttnade dock efter ett tag när han märkte hur god degen var och käkade mest utav den:)
...
En liten bagare;
...
Full fokus;

...
Som vanligt blev det pepparkakor till ett helt kompani och jag måste verkligen komma ihåg att det räcker med halv sats till degen till nästa år.
...
Tre glada bagare med årets pepparkaksbaksresultat;
...
Medans vi bakade var Jesper iväg och inhandlade en pulka så att vi kunde gå ut i snön och åka på eftermiddagen. Rasmus blev frälst vid pulkan på en gång och ville inte släppa den en millimeter. Han ville till och med sova i den...:)
...
Favorit pulkan;
......
När vi kom ut till pulkabacken så gjorde de två ivriga föräldrarna så klart det klassiska misstaget och gick på brantaste och längsta backen först. Detta resulterade i storgråt för Rasmus och vi trodde det var kört. Men sen gick han med på att åka i den mindre backen och då gick det nästan inte att få honom att gå hem efter ett tag. Mer, mer ville han åka!
...
Jippie, jag åker!;
...
Härligt med snö;
......
Skönt att det har kommit snö så vi slipper slasket men det är ganska kallt, 8 minus grader, vilket gör att man inte kan vara ute så långa stunder med Rasmus. Nu ska vi göra adventsfint i lägenheten inför morgondagens 1:a advent! Mysigt!!! och så får vi besök av våra nyinflyttade Råsunda grannar Fredrik och Emma.

3 kommentarer:

  1. Vad mysigt!! När skall vi komma och provsmaka? Kraam

    SvaraRadera
  2. Härligt med traditioner jag kan hålla med Rasmus degen är godast! Idag är det våran tur att baka pepparkakor och Mariella har gjort dubbel sats! Ni skulle behöva hjälpa oss baka.
    Kram mamma

    SvaraRadera
  3. Så bra att ni tränar pulkåkning, för i år lär det bli hårdkörning i skranbacken till jul!!!

    SvaraRadera