torsdag 16 februari 2012

Några sista bilder från Thailand

Nu är vi hemma igen och vi längtar redan tillbaka... Tänk att man brukar vara ganska nöjd efter en semester och längta hem, visst vi är nöjda men vi vill ha mer...

Tänkte avsluta med några sista bilder från dom sista dagarna på Lanta och Phuket.

Hugo klättrar hejvilt.

Taks fru hade stickat halsdukar till Rasmus och Hugo. Hugo kan man nog vira in hela honom i halsduken:)

Rasmus och Aila hade avskeds fest och bus.

Rasmus hjälper till att skura farmor och farfars balkong.

Sista kvällen på Lanta.

När vi tagit båten från Lanta till Phuket så checkade vi in på femstjärnigt lyxhotell och lyx var det verkligen. Hotellrummet som vi trodde bara skulle vara ett rum var en hel lägenhet i toppfräscht skick med kök, stor balkong som vette ut mot vattenparken och jacuzzi... Synd bara att vi missade sista natten på grund av fritidsresor och deras strejk... Allt var total lyx och frukostbuffén dignade av goda saker. Det fanns ett helt hus som var bara för barn med två våningar leksaker, spel och annat kul. Och det bästa av allt så klart, en stor vattenpark som vi hade tillgång till hela tiden. Rasmus fattade snabbt galoppen med vattenrutschkanor och innan han ens hann sätta ner fötterna efter ett åk så sa han "igen". Mamma och pappa insåg att nästa gång (för det blir det definitivt) så måste vi åka med barnvakt så vi också kan få åka lite mer:). Det var otroligt lite folk så det var inga köer och ingen trängsel, bara att åka = perfekt! Vi var nere på stranden en sväng, Mai Khao ligger högst upp på Phuket och var en lång härlig strand utan några turister alls. En mycket bättre del av Phuket än dom trånga stränderna längre söderut = we like a lot. Vi kan verkligen rekommendera stället vi bodde på, Centara Grand West Sands Resort.

Utsikt från vår balkong!

Rasmus ville ha pommes, dom frågade om vi ville ha small eller regular. Regular sa vi så kanske vi kan smaka lite. Det här är vad som kom in, typ 1 kilo pommes...

Åhej vad det går!

Mera, mera!!!

Hugo tyckte att gungan vid lekhuset var toppen!

Efter lek och bus en eftermiddag och en förmiddag var det dags att bege sig till flygplatsen. Vi var redan ganska besvikna på att ha fått en framflyttad flight. När vi kommer dit så hittar vi inget flyg till Stockholm istället ser vi vårt flightnummer med destination Larnaca, Cypern??? Det visar sig att Fritidsresor utan att informera oss har tagit bort vårt direktflyg som vi köpt och istället lagt om flighten med mellanlandning och ytterliggare fyra timmar på flygplanet. Gissa om vi blev förbannade...? Istället för 12 timmar så tog vår resa nu 16 timmar. Någon som vet hur vi ska gå vidare med det här? Ge oss gärna tips för vi är inte på så bra humör... Nu ska vi vända oss till konsumentombudsmannen så får vi se vad dom säger men är det okej att bara ändra en flight på det viset? Vi valde ju den på grund av att det var ett direktflyg... Som tur var så skötte sig grabbarna i alla fall väldigt bra och Rasmus var nog lite mer medveten om vad det innebar nu än när vi reste dit. Han gjorde allt utan protester och när jag sa att det var dags att sova så satte han sig bara i mitt knä, blundade och somnade, lysande:)!

Nu är vi jetlagade och försöker hitta tillbaka till tiden. Småkillarna vaknar halv fem på morgonen och det är lite för tidigt... Hoppas att det vänder snart. 

1 kommentar:

  1. Välkomna hem till snöyran :) Vilken jättefin bild på er alla fyra i vattenbrynet!

    SvaraRadera