måndag 6 februari 2012

Koh Mook

Jag och maken har haft två totalt avkopplande dagar på Koh Mook, barnfria med massor av tid bara till oss = lyx! Resan dit och hem var väl desto mer komplicerade:) När vi skulle åka dit så hade vi bokat speedboat som skulle ta oss till Koh Mook på en timme. Perfekt tyckte vi eftersom vi bara hade en natt där så ville vi maxa tiden på dagarna. När vi väl kom på båten så visade sig det att det var en speedboat som också skulle göra en dagsutflykt med snorkling runt fyra öar. När han presenterade programmet så var Koh Mook sista anhalten på eftermiddagen. Hallå! Stopp, stopp, stopp sa vi... vi skulle ju av tidigare... Dom fick ändra resrutten men ett snorklingsstopp på Koh N'gai fick vi ändå vara med på vilket i och för sig inte var så dumt:). 

Avkoppling!

Vi hade två sköna dagar med mestadels snorkling, läsning av böcker och sippandes på shaker och drinkar:).

Koh Mook i solnedgången.
När vi sedan skulle hem igår så började problemen... Båten skulle hämta upp oss klockan två. När klockan blev halv tre så gick vi upp till receptionen och frågade om den kommer snart. Den kommer klockan tre säger dom då. Okej tänker vi, det är ju ändå Thailand vi är i. Halv fyra har det fortfarande inte kommit någon båt... När Jesper går upp och frågar igen så börjar dom ringa runt. Det visar sig att speedboaten har glömt att hämta upp oss... Hotellet fixar tillslut en longtailbåt till oss som vi ska få åka över till Lanta med igen. Den tar dock två timmar istället för en timme som det skulle tagit från början. Dessutom är det ganska mycket vågor ute till havs och en longtailbåt är inte så stor... Det guppar som bara den, tur att jag tog en åksjuketablett innan. Lyckas ta oss fram utan några missöden fast det är nära några gånger. En taxi hämtar upp oss vid piren och när vi kommer fram till hotellet så säger tjejen som kör att vi ska betala 200 bath för taxin. Aldrig i livet säger vi, vi har ju redan betalat för resan och det är inte vi som gjort fel... Tror att dom försökte blåsa oss för när vi sa att dom får prata med hotellet så åkte dom bara iväg.

Läsa har vi inte hunnit med mycket tidigare på semestern. Men äntligen fick vi lite tid!

Mormor och morfar hade haft fullt upp med två små busfrön och var lite trötta när vi kom tillbaka hem:). Dom förstod inte riktigt hur vi orkade resa med två med tanke på att dom inte tagit sig utanför hotellet när vi var borta... Jag kan säga att det är ett meck ibland men det är värt det och det är ändå skönare än att vara hemma med overaller och kyla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar