söndag 7 augusti 2011

Hugos namngivning

Oj, oj, oj... vart ska jag börja?... Vi har haft en intensiv-toppen-helg i dagarna fyra men nu är vi totalt slut och både jag och små grabbarna sov i tre timmar på dagen idag... Det hela började i torsdags vid lunch då mormor och morfar kom, sedan har det bara fyllts på med gäster. Som mest har vi sovit nio personer i vår lägenhet. Torsdag, fredag och halva lördagen har det varit intensivt jobb för att få klart lägenheten och så lite skönt grillande på uteplatsen så klart:) Skönt nu är flytten gjord och alla kartonger uppackade, så fort har nog aldrig en flytt gått.

Lördagen var Hugos alldeles egen dag då han skulle firas med namngivningsceremoni. Hela förmiddagen var det ostadigt väder och ceremonin fick hållas inomhus men sedan sprack det som tur var upp och vi kunde sitta ute och fika som planerat. Tur det för med 19 vuxna och 4 barn så blir det inte mycket syre i en lägenhet även fast den är hyfsat stor... Vi hade fikabuffé med sju sorters kakor och tårta (det finns hur mycket som helst över för den dom är sugen på att komma förbi på en fika...:)). Tackar för all hjälp med bakandet till syrran, mamma och farmor! och så all hjälp med iordningställandet av lägenheten till mor, far och andra syrran!:)

Nu ska vi ha välbehövlig semester fram till 1 september. Ja, tack!!! En bildkavalkad från helgen kommer här. Håll tillgodo.

Lillprinsen och dagens huvudperson, Hugo Jesper;

Storebror njöt av att alla var här!;

Fix och trix med lägenheten. Lampor, gardinstänger och TV sitter nu där de ska;

Reservtårtan som vi aldrig behövde använda. Finns nu i frysen för den som är sugen...;

Tänk att en 2,5 åring kan få alla att sitta fint på rad;

Lite mys hann Hugo också med så klart, här med moster Carro;

Vardagsrummet fick bli sovrum (observera den något korta luftmadrassen);

Compact living (Rasmus rum);

Gjorde en bok till Hugo med träbokstäver som målades i olika färger;

Tänk att vi fick plats 23 personer på vår uteplats;

Någon är sugen på tårta...;

Frågan är; Hur många får plats i två barnpooler?;

Jag och maken kvällsmyser;

Blåbärsmarsipantårta blev det. Botten med hemgjord blåbärssylt och vaniljkräm, i mitten blåbärsgrädde och på toppen grädde och sedan marsipan. All garnering har jag gjort helt i marsipan. Tårtorna tog en hel dag att göra men jag är ganska nöjd!;

Trött huvudperson;

Tänk vilken fin son vi har fått, igen!;

Hugos present, bilpoolen, kommer nog inte hålla tills han själv kan använda den... Den har fått parkera på brorsans rum och den får vi nog inte därifrån:). Populär av alla!;

Bus-Rasmus och Vilda-Hilding;

Faddrarna Micke och Marie myser med fadderbarnet;

Vi vill tacka alla som varit med och bidragit till denna fantastiska helg och Hugo tackar för alla fina presenter!!!

1 kommentar:

  1. Tack för ett kolossalt kaffekalas!
    Kramar till er alla
    från Farmor och Farfar

    SvaraRadera