söndag 13 mars 2011

Skansen besök

Igår hade vi bestämt oss för att göra något och planera detta i förväg för annars brukar det ta så lång tid innan man blir klar på förmiddagen. När vi såg på vädret så utlovades strålande sol och fem plus grader så vi bestämde oss för en utflykt till Skansen och att vi skulle vara där när dom öppnade klockan tio. Rasmus blev exalterad över att han skulle få träffa alla djur och fika:)
...
Rasmus och pappa spanar in aporna;
... ...
Vi började med ett besök på Skansen akvariet eftersom vi misstänkte att Rasmus sedan skulle bli trött och aporna var ju trots allt dagens höjdpunkt. Det blev många wow, wow och mer, mer... men mamma och pappa fick svårt att hänga med i Rasmus tempo så det blev inte så mycket som man verkligen kunde titta på:) Roligast var ändå aporna, krokodilerna och hajarna enligt buspojken.
...
Ute i djungeln;
...
När det var dags att klappa ormen så blev pappa ljusskygg och försvann till fotografplats medans mamma och Rasmus fick prova på att klappa denna snälla orm;
...
Sedan var det fikapaus i solen och det verkligen stekte på när vi satt i lä, helt underbart!;
...
Och efter det hade Rasmus och pappa löptävling. Här kommer en stilstudie:)
...
Vem vinner?;
...
Ser ut som att pappa tar hem vinsten;
....
Vi trodde att Rasmus skulle slockna i vagnen efter fikat men icke sa nicke. Det var alldeles för spännande med allt som hände runt omkring och vi kollade in alla djur som var ute.
...
Spanar djur;
......
När vi kom hem så slocknade både mamma och Rasmus i sängen i två timmar. Sedan var det bara att pallra sig upp för att börja laga middag. Familjen Sundqvist skulle komma på besök och menyn som skulle lagas var;
......
Västerbottensoststicks panerade i hasselnötter med rårörda hjortron
Lax med hemgjord pesto, gratinerat potatis- och palsternacksmos och vitvinsås
Vit chokladmousse med passionsfrukt och en touche av vit rom
......
Vi är nöjda och hoppas att gästerna också var det!
Som vanligt när man har barn så rinner tiden bara iväg och vi fick lite smått panik mot slutet. Då är det skönt att dom som är bjudna också är i samma sits och inte hinner i tid:)
....
Rasmus tjatade om Alma hela eftermiddagen och han är verkligen snäll mot alla som är mindre. Bra storebrors potential tycker vi.
...
Här är det lite bus i soffan;
... ...
Att ha en bjudning som småbarnsföräldrar är verkligen speciellt och det är inte direkt som förr när man kunde sitta och njuta av maten. En springer hit och en springer dit och en sparkar boll och en ska göra något annat... men tillslut hade båda illbattingarna somnat och föräldrarna kunde njuta av lugnet och ett parti kort.
........
Halv ett kom vi i säng och då var vi helt slutkörda när vi vaknade i morses. Alldeles för sent för oss:) Idag blir det lite mindre aktiviteter och vädret är så där. Förmiddagen har spenderats med bus i sängen (hopp och kullerbyttor) och lite skidor framför TV:n. I eftermiddag drar vi in mot stan för lite bus med familjen Näslund/Sparreus.

1 kommentar:

  1. Gästerna var mer än nöjda och kan verkligen rekommendera den här restaurangen.

    SvaraRadera