söndag 20 mars 2011

"Forsa och momo" på besök

För er som inte riktigt förstår rubriken så var det Rasmus mormor och morfar som har varit på besök i helgen. Dom kom upp för att avlasta en tung och trött mamma när pappa åkte iväg till Åre för att roa sig med jobbet. Nu tror jag i och för sig att det är en ganska trött pappa som snart kommer hem också (efter en hård helg). Men det är självförvållat:).
...
Rasmus har sett fram emot besöket och när jag hämtade på dagis i fredags ville han inte ta av sig ytterkläderna när vi kom in för han skulle ner och möta "forsa och momo" när dom kom med bilen. Tillslut lyckades jag övertala honom för det hade blivit en lång väntan på tre timmar annars...
...
Lördagen spenderades med lite shopping på Bromma Blocks och sedan en promenad ner till sjöarna för att mata fåglarna och fika i solen. Tyvärr så blåste det en del så det var inte riktigt njutbart.
...
En favorit syssla;
...
Fikapaus;
...
Rasmus uppfann en ny sport...;
...
...huvudbonad, något att ha fötterna i, svärd/innebandyklubba och boll sedan är det bara att spela;
...
Idag var det dags för morfars överraskningsfödelsedagspresent som var en tripp till Södertälje för att besöka Tom tits experiment. Typiskt att det var en inomhusaktivitet när vårsolen verkligen värmde och det var underbart väder ute...
...
Vattenlek är spännande;
... .
Rasmus tyckte i alla fall att det var kul att upptäcka alla nya saker men när det var dags för lunch så var han väldigt varm. (När vi kom hem på eftermiddagen och han hade sovit så var febern ett faktum och 39 grader visade displayen. Here we go again... Hoppas att det kanske bara är något tillfälligt men det lär vi märka i natt.)
...
Trött morfar vilar benen;
...
Provar cykeln;
....
På avdelningen om kroppen fanns det små bebisar som Rasmus gärna provhöll;
...
Efter att ha spenderat några timmar utomhus så kunde vi inte låta bli... utan det blev årets första glass i vårsolen och den smakade förträffligt!;
.....
Rasmus var så trött när vi gick mot bilarna att han somnade i vagnen med en del utav glassen i handen (det säger väl en hel del om trötthetsgraden). Jag han knappt svänga ut från parkeringen när vi sagt hejdå till mormor och morfar innan han sov igen och sedan sov han hela vägen hem och ytterliggare en och en halv timme i sängen hemma.
.........
Nu har Rasmus somnat igen och jag väntar bara på att maken ska komma hem med tåget så att vi kan se sista avsnittet på Solsidan och ha lite söndagsmys i soffan!

2 kommentarer:

  1. mormor och forsa20 mars 2011 kl. 21:04

    Tack för en underbar helg med mycket lek och bus det gillar vi! Kramar från mormor och forsa.

    SvaraRadera
  2. Vilken kreativitet - älskar sportutstyrseln! Han är nog ingen bortbyting trots allt ...
    Kram faster

    SvaraRadera