torsdag 12 juni 2014

Torsdagsvabb

Vilken effektiv mysdag det blev idag. Femåringen sov för första gången sedan kopporna hela natten (skönt för mig att det var min natt:)). Treåringen lämnades på förskolan vid nio för inskolning på storbarnsavdelningen. Han blev hyfsat arg när det visade sig att han skulle bli lämnad på sin vanliga avdelning och sedan gå till storbarn. Han ville ju gå dit på en gång. Enligt honom är han en stor kille nu och har redan börjat på andra avdelningen (den inskolningen gick ju lätt). Blir svårare att förklara att han inte får börja där på riktigt förrän efter sommaren...

Jag och femåringen passade på att ha lite kvalitetstid på förmiddagen och göra saker som är svårt när man har en lillebror som inte kan koncentrera sig så länge bredvid. Vi spelade lite svårare spel, målade de små saftflaskorna i olika färger med mönster och figurer på och bakade kanelbullar. Gissa om han är lycklig då! Mammas fulla uppmärksamhet och göra sånt som stora barn får göra.

Efter lunch hämtade jag lillebror på förskolan och sedan blev det saftkalas, gräsklippning och kojbygge inomhus då regnet började ösa ner.

Rabarber- och jordgubbssaftskokande, flaskmålning, bullbak och så klart provsmak med fikamys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar